Ons werk vandaag

cover-vuurwerkt

VUURWERKT breed toegepast

Vuurwerkt is een waarderend onderzoekende begeleidingsstijl. Vuurwerkt vertrekt vanuit het beste dat mensen hebben: hun talent en hun bezieling. Die gebruiken we om een motiverende toekomst te ontwerpen en waar te maken. Vuurwerkt is een manier om naar de werkelijkheid te kijken en de aandacht te richten op wat mogelijk is. Vuurwerkt is gebaseerd op de principes en praktijk van Appreciative Inquiry, of het waarderend onderzoek.

Appreciative Inquiry is in essentie een filosofie en methodiek die veel gebruikt wordt in organisatieverandering. Vuurwerkt wordt toegepast in loopbaancoaching, begeleiding van werkzoekenden, coaching van (kandidaat)ondernemers, studiekeuzebegeleiding, enzovoort.

Het boek is een uitgave van LannooCampus, 2011

Informatie over Vuurwerkt, trainingen en workshops via www.vuurwerkt.be

Vuurwerkt is het resultaat van een ESF-project.

 

zinzet

ZINZET

Zinzet ontwikkelt krachten van ervaren medewerkers in vrijwilligerswerk, op de werkvloer en in participatiewerk via groepsbegeleidingen. Zinzet-medewerkers zijn zelf ervaren groepsbegeleiders, die graag de waarderende benadering inzetten in hun begeleidingswerk.
Meer informatie: www.zinzet.be

Het lerend netwerk Talent en bezieling in vrijwilligerswerk is een initiatief van de Provincie Limburg. Stebo is partner in het project. Er participeren een 80-tal vrijwilligers 55 -plus en beroepskrachten. Ze komen uit verenigingen, social-profit organisaties en lokale besturen uit Limburg. Ze ontwikkelen in hun organisaties veranderingen en innovaties vanuit de waarderende benadering.

Meer informatie: www.limburg.be/actiefouderworden

 

klusmaat

KLUSMAAT

KLUSMAAT is een lerend netwerk voor Limburgse Klussendiensten. Initiatiefnemers Stebo en Provincie Limburg zijn blij met actieve deelname van zoveel mensen. In nogal wat arme gezinnen met jonge kinderen komt een klusdienst over de vloer. Klusdiensten zijn een belangrijke schakel in de hulpverlening naar deze gezinnen.

Klusman of –vrouw zijn is een job met een hele bijzondere kleur, een eigen professionaliteit. Het provinciebestuur wil hen inspireren en ondersteunen met een Lerend Netwerk, en Stebo geeft die uitdaging nu concreet vorm met het ‘Klusmaat’.

Alle informatie: www.klusmaat.be

 

Appreciative inquiry lerend netwerk

AI Lerend Netwerk

Apprecative Inquiry Lerend Netwerk 2011-2012
is een initiatief van Kessels & Smit, in samenwerking met Stebo, Evenwicht, Case Western Reserve University en Prof. Em. René Bouwen. Dit gezelschap heeft zich professioneel verenigd in ESV Werf.
Tachtig mensen uit ruim 50 verschillende bedrijven, onderwijsinstellingen, overheidsdiensten en social profit organisaties engageren zich in een Lerend Netwerk.

Zij leren er diepgaand de verandervisie Appreciative Inquiry kennen, en passen die toe in een veranderproject in hun organisatie. Dit leerprogramma biedt het door Case Western Reserve University uitgereikte ‘Appreciative Inquiry Certificat in Positive Business and Society Change’.
Je kan het netwerk volgen via www.ailerendnetwerk.be

 

WAIC2012

De Appreciative Inquiry Wereldconferentie in april te Gent was van ongekende klasse. Een hoogtepunt voor het internationale netwerk van AI praktijkmensen en wetenschappers. Een boost voor nieuwe relaties die wereldwijd tot samenwerkingsverbanden kunnen uitgroeien. Een stroom nieuwe inhoud, creatieve werkvormen en bemoedigende resultaten.

Lees, kijk en luister op de conferentiesite. Je vindt er alle keynote video’s, beelden, verhalen, presentaties. Download (gratis) of bestel (aan kostprijs) ook de speciale WAIC Editie van het AIMagazine. Veel surfplezier op www.2012waic.com

 

talent

Ontwikkelen vanuit talent en bezieling

Lerend Netwerk ‘Ontwikkelen vanuit talent en bezieling’

De centrale boodschap van Leiden naar talent en bezieling is: ‘Focus op de sterkten van je medewerkers, en bouw op het werk aan relaties van hoge kwaliteit’.

Het gevolg is dat bezielde medewerkers met passie investeren in hun talent. Dat werkt aanstekelijk in teams. Bezielde medewerkers in creatieve teams maken organisaties sterk en innovatief. Over hoe dat werkt en hoe jij dit kan doen werken, gaat dit boek.

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test