Accountmanager Rik Loenders komt Stebo versterken!

Maak kennis met Rik Loenders: accountmanager voor team werken! Een gloednieuwe functie binnen Stebo, die Rik met veel goesting mee gaat vormgeven. Vanuit zijn werkervaring heeft hij voeling met de trends van de huidige arbeidsmarkt, en als zelfstandige in bijberoep is hij een geboren netwerker met ondernemingszin. Langdurige partnerschappen opbouwen met werkgevers, en de Stebo dienstverlening innoveren vanuit hun noden: daar staat de accountmanager voor! Ann Vanderhaeghe (coördinator afdeling werken) en Rik vertellen er alles over.

werken_accountmanager_102020

Je zal je vooral richten naar werkgevers. Wat mogen zij verwachten van een bezoek van jou?

Rik: Bij de functie accountmanager denk je in eerste instantie aan een puur commercieel profiel. Mijn taak ligt echter vooral in het opbouwen van langdurige partnerschappen. We zijn ervan overtuigd dat onze coaching- en opleidingstrajecten bijdragen aan duurzame loopbanen. Ze zijn erop gericht om mensen zo lang en gezond mogelijk aan het werk te houden. Uiteraard liefst binnen een zelfde organisatie. We vertrekken daarin vanuit de specifieke vragen van het bedrijf, en kijken welke en hoe onze opleidingen daar een antwoord op bieden. Het gaat dus eerder om adviesgesprekken met werkgevers dan om een ‘verkooppraatje’. Het was ook juist dat werken vanuit maatschappelijk engagement richting inclusief ondernemen, dat me zo aansprak in de vacature.

 

De dienstverlening vertrekt vanuit de vragen die er leven in het bedrijf. Kan je daar concrete voorbeelden van geven?

Ann: Wanneer werkgevers nieuw personeel aanwerven, ontbreekt het hen vaak aan tijd en capaciteit om hen kennis te laten maken met vakjargon en werkflow. Onze job- en taalcoaches kunnen deze taak overnemen. Als er bij de aanwerving twijfels zijn bij een bepaalde kandidaat, zetten we een coaching op de werkvloer op die een evaluatieperiode toelaat.

Rik: Ons aanbod kijkt ook verder dan de aanwervingsfase. Het blijvend motiveren van je medewerkers is even belangrijk. Werkgevers krijgen vandaag moeilijk knelpuntberoepen ingevuld. Jobcrafting geeft functies opnieuw vorm, op basis van de competenties en de energiegevers van elk teamlid. Deze analyse zorgt ervoor dat je de juiste persoon op de juiste plaats hebt staan in je bedrijf.

Ann: Dat motiveren is echt een sleutelwoord in ons coaching- en adviesaanbod. Heb je bijvoorbeeld een aantal medewerkers die binnenkort met welverdiend pensioen gaan? Je kan hen een opleiding Voorbereiding op pensioen aanbieden, met antwoorden op vragen en twijfels bij deze nieuwe levensfase. Een krachtige vorm van employer branding én een aantal ambassadeurs voor je bedrijf erbij.

Rik: Zoals je merkt, loopt ons aanbod van aanwerving, over aan boord houden van je werknemers, tot strategisch uitzwaaibeleid. We bieden in al deze fases expertise die vaak niet aanwezig is in het HR aanbod van het bedrijf zelf, zoals bv. het coachen van anderstaligen of mensen uit kansengroepen. Dit geeft ons ook de kans om te werken vanuit voor de werkgever toegankelijke financieringskanalen (bv. VIA, sectorfonds, werkbaarheidscheque, KMO-portefeuille,…). Een win-win voor werkgever en werknemer!

Hoe verloopt daarin de samenwerking met de coaches?

Ann: We hebben deze nieuwe functie bij Stebo niet alleen in het leven geroepen om ons aanbod bij werkgevers bekend te maken maar ook om blijvende innovatie en kwaliteitsverbetering aan te kunnen bieden. Onze coaches werken met de waardevolle input van bedrijven die hen via Rik bereikt. Zo kunnen we antwoord bieden op de reële veranderingen die zich op de arbeidsmarkt én op de werkvloer voor doen.

Meer info:

Rik Loenders

rik.loenders@stebo.be

0497 801 716

Coaching- en opleidingsaanbod

 

 

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be