apps-berichtEr worden tegenwoordig meer smartphones dan gewone gsm’s verkocht. De tablet verdringt de laptop, want die is makkelijker mee te nemen. Meer en meer mensen gebruiken mobiel internet. En dan zijn apps (afkorting voor applicaties, speciale software voor tablet en smartphone) noodzakelijk. Een app biedt extra functies en is handig om informatie op te zoeken. De afdeling Ondernemen van Stebo ontwikkelde met de lokale handelaars in Heusden-Zolder en Genk een app, zowel voor iOS als voor Android.

Showrooming ombuigen tot kans
De dag van vandaag gaat de klant een product monsteren in de winkel om de hoek, om het daarna thuis iets goedkoper online te kopen. Dit fenomeen heet ‘showrooming’. Stebo wilde deze bedreiging ombuigen tot een opportuniteit. Stebo-Ondernemen ontwikkelde het project Buzz&Business: hoe kan het nieuwe winkelen voor een lokale handelskern een meerwaarde zijn?

Samen met de handelaars
Eerst organiseerde men opleidingen voor kleinhandelaars: wat zijn sociale media, hoe gebruik je ze en hoe kunnen ze een aanvulling en meerwaarde zijn in de marketingmix van de lokale kleinhandelaar. In een volgende stap werd met de handelaars een mobiele website gelanceerd. Vervolgens ontwikkelde Stebo samen met de handelaars een app: op handelskernniveau voor de Vennestraat en op gemeentelijk niveau (en haar handelskernen) voor de gemeente Heusden-Zolder.

Leuke apps
De app richt zich zowel naar inwoners als toeristen en bevat het volledige aanbod van de handelskern(en), in de categorieën eten en drinken, winkelen, logies. Daarnaast zit er informatie in over toerisme, events en activiteiten. Ook alle parkings zitten in de applicatie. De app is een meerwaarde voor inwoner, toerist, handelaar en ondernemer. Met de applicatie hebben ze alle informatie overzichtelijk en binnen handbereik.

Compleet
De applicatie is helemaal geënt op achterliggende databases van stad Genk, gemeente Heusden-Zolder, Uit in Vlaanderen, Vennestraat, enzovoort. Ze zijn beschikbaar voor iOS en Android en zijn te vinden in Applestore en Playstore.

Het project kwam tot stand door Stebo in samenwerking met Middenstandsraad Heusden-Zolder en Verenigde Handelaars Vennestraat, in opdracht van stad Genk en gemeente Heusden-Zolder en werd financieel mee mogelijk gemaakt door Agentschap Ondernemen en Vlaanderen In Actie (VIA 2020).

 

Meer informatie, frank.maleszka@stebo.be of 089 32 95 30

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test