Raap ideeën, krijg goesting en experimenteer tijdens leuke workshops speciaal voor jou.

De wereld wordt altijd maar meer sociaal-digitaal. En die digitale wereld barst van mogelijkheden voor wie werk zoekt. Een sprekend Linkedin profiel. Een authentieke competentievideo. Een leuke website om je te tonen aan mogelijke werkgevers. Een platform om ervaringen uit te wisselen met lotgenoten. Dat en veel meer is mogelijk, leuk om te doen en effectief. Kom, zet je over je ‘ja-maars’ en ontdek hoe sociale media je werk kunnen rijker maken, zonder dat het je méér tijd hoeft te kosten.

 

Het is vast een slimme zet, want uit onderzoek blijkt dat de mensen die jij begeleidt vaak al stevig thuis zijn in sociale media. Alleen zetten ze hun facebook-, linkedin-, youtube- en andere digitale kennis nog niet zo actief in bij hun zoektocht naar werk.

Een fascinerende vaststelling, met veel verborgen potentie, dachten Stebo, Levanto, Compaan, Jobcentrum West-Vlaanderen en VDAB. En dus zijn ze – dank zij de steun van ESF-Vlaanderen – gaan leren, experimenteren en testen. Twaalf arbeidsconsulenten overwonnen hun bekommernissen en bezwaren. Ze ontwikkelden elk hun eigen toepassingen, op maat van de doelgroep waarmee ze werken. En ze kregen er gaandeweg goesting in, net als de werkzoekenden die ze begeleiden trouwens.

 

Benieuwd naar voorbeelden?

Wat dacht je van een competentievideo die werkzoekenden linken aan hun cv: in plaats van gewoon te schrijven wat ze weten en kunnen, vertellen ze het persoonlijk in een leuke video. Of van een handleiding voor het maken van een klasse Linkedinprofiel voor Wep+ medewerkers. Of een site vol verhalen van mensen die loopbaanbegeleiding volgden, inclusief een intense social-media-buzz ervan. Of een prachtige ‘Witte Raven’ website, een infographic om je boodschap tot bij je doelgroep te brengen, actief gebruik van gsm en sms in begeleidingscontacten. Ontdek hier nog meer toepassingen.

 

Er is al zoveel, voeg er jouw creativiteit aan toe

Dit werd al snel duidelijk: er kan héél veel, er zijn héél veel toepassingen die je als arbeidsconsulent naar je eigen hand kunt zetten. Youtube, Linkedin, Twitter, sms, en een waaier aan online-tools: je hoeft ze niet meer uit te vinden, je kunt ze naar je hand zetten. Het prikkelt je creativiteit, je durft wat speelser worden in je werk én je boost communicatie: tussen jou en je doelgroep, tussen je doelgroep en hun toekomstige werkgevers.  En nog leuk nieuws is: je staat er niet alleen voor. Daarvoor is er www.sociaaldigitaal.be. Je vindt er ideeën, tips en je kunt jouw ervaringen delen met collega’s over heel Vlaanderen.

 

Hier is een springplank: drie klasse workshops

Arbeidsbemiddelaar: klaar om te springen? Leidinggevende: bereid om een leeromgeving voor je team te creëren? Kom je dan laven aan ideeën die al werken. We vertellen er alles over in onze workshops. Ze zijn gratis, en speciaal voor jou.

 • Inspiratie voor leidinggevenden en beleidsmedewerkers op vrijdagnamiddag 25 september in Leuven. – Je gaat naar huis met inspiratie, tips, do’s en don’ts over hoe een proces opstarten en aanwakkeren, drempels overwinnen en resultaat boeken. Je leert toepassingen kennen die arbeidsconsulenten zelf ontwikkelen en inzetten in hun job.
 • Doe-workshop voor arbeidsconsulenten op maandagnamiddag 26 oktober in Brussel of vrijdagnamiddag 6 november in Genk. – Je leert van je collega’s die al sociale mediatoepassingen ontwikkelden en kunt bij hen terecht voor al je vragen. Wie weet wat ontstaat er ter plaatse aan ideeën, voornemens en zelfs samenwerkingsverbanden!

 

Info

Connect 2.0 is een project van Stebo, Levanto, Compaan, Jobcentrum West-Vlaanderen en VDAB. Met de steun van ESF. Connect 2.0 werd onlangs gevalideerd door ESF.

Alles over het project, de toepassingen, tips en contactmogelijkheden met het projectteam: www.sociaaldigitaal.be  

 

Door Griet Bouwen, Nieuwmakers, voor Stebo. Wilt u reageren of heeft u zelf een verhaal dat u wil delen? Contacteer dan onze nieuwsredactie via mail of telefoon 0474 88 26 37. Stebo geeft toestemming tot integrale overname van dit artikel, mits vermelding van Stebo en opname van een link naar deze pagina.

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test