Vuurwerkt is het eerste Nederlandstalige boek over waarderend coachen, dat de principes van ‘Appreciative Inquiry’ volgt. Het is een doeboek en inspiratiebron voor coaches, loopbaanadviseurs, leerkrachten, hulpverleners, jongerenwerkers en ouders. Auteurs zijn Griet Bouwen en Myrielle Meeus. Griet is ontwikkelaar van sociale innovatieprojecten bij Stebo. Myriele is psycholoog en partner in de organisatie Evenwicht. De nieuwe, volledig herziene editie van VUURwerkt ligt nu in de boekhandel.

Wanneer wil iemand ergens echt goed in worden? Wat prikkelt ons om onze talenten in te zetten in ons werk en daarbuiten? Hoe komen we erachter wat ons in beweging brengt, bezielt en gelukkig maakt? Als mensen vanuit hun innerlijke vuur keuzes maken en handelen, gebeuren er wonderen. Bezieling en talent wakkeren het innerlijke vuur aan, dat mensen energie geeft om aan hun toekomst te werken.

Dat willen we bij Stebo waarmaken in ons werk met werkzoekenden, kandidaat-ondernemers, jongeren, buurtbewoners en werknemers. Want we weten: mensen die op ‘hun spoor’ terecht komen, worden gelukkig en zetten mooie resultaten neer. Ze vinden duurzaam werk en maken betere keuzes. Daarom ontwikkelden Stebo en Evenwicht samen ‘Vuurwerkt’. Het verhaal achter Vuurwerkt ontdek je in dit filmpje.

In 2007 verscheen het eerste boek, dat in 2010 gelauwerd werd tot ESF-ambassadeur. Die eretitel gaf ons de gelegenheid het boek te herzien en in samenwerking met LannooCampus een nieuwe editie op de markt te brengen.

In het boek kom je te weten wat de principes zijn die waarderend coachen inspireren. Je vindt er een compleet uitgewerkt stappenplan, hulpvragen, gespreksleidraad, praktische tips en schema’s die je helpen in je rol als coach. De auteurs tonen ter inspiratie ook nieuwe Vuurwerkt-toepassingen: bij inburgering, studiekeuzebegeleiding, loopbaancoaching en ondernemerscoaching.

Vuurwerkt, Met talent toekomst maken

Auteurs: Griet Bouwen en Myrielle Meeus
Met gastbijdrage van Frank Lambrechts en Styn Grieten
Uitgave van Lannoo Campus, 2011
ISBN13 978-90-209-9667-8
170 pagina’s, 25 euro
verkrijgbaar via de boekhandel, via Stebo of bij deelname aan een vuurwerkt-opleiding

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test