Een CV-narrative met de Olympic tool

Upgrade2work nodigt jou uit!

Waarom deze opleiding?

Je bent jobcoach, bemiddelaar, mentor? Je coacht werkzoekenden met een migratieachtergrond richting werk?
Steeds beter worden in dit vak is jouw motto?

Dan is de opleiding “Een CV-narrative bouwen met de Olympic tool” beslist iets voor jou!

Omdat jouw doelgroep steeds kleurrijker en diverser wordt, evolueert de hedendaagse coaching ook mee in deze richting. Vertrekkend vanuit je eigen ervaringen wisselen we tips en tricks uit om maximaal cultuursensitief te coachen.
Je krijgt tools aangereikt om de CV-narrative van jouw coachee overtuigend en krachtig uit te werken. Die narrative is dé aandachtstrekker om werkgevers te overtuigen de kandidaat uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

De opleiding beslaat 3 modules.

PRAKTISCH

Jouw deelname is voor ons cruciaal om onze opleiding te optimaliseren. Daarom zien we graag dat je deelneemt aan de drie modules.

Datum, uur:

  • 13/10/2020, 09:00u-12:30u (module 1)
  • 30/10/2020, 09:00u-16:00u (module 2)
  • 14/01/2021, 10:00u-12:00u (module 3)

Locatie: Stebo Homebase, Windekestraat 1, Genk (modules 1 & 2) & online (module 3)

Vragen of suggesties? ann.engelen@stebo.be – 0479/60 52 87

Deelname is gratis; gelieve wel in te schrijven.
Deze opleiding is volzet. Heb je toch interesse? Schrijf je dan hieronder in voor de wachtlijst. We brengen je op de hoogte wanneer er een plaats vrijkomt of wanneer de opleiding opnieuw georganiseerd wordt!

Inschrijven

Upgrade
13/10/20 Ik wil een broodje nuttigen
30/10/20 Ik wil een broodje nuttigen
Privacy
(1) Stebo verwerkt deze gegevens conform de GDPR- wetgeving. Hoe we dit doen kan je rustig nalezen in onze korte of uitgebreide privacyverklaring

Module 1.  Cultuursensitief coachen 2.0.
– door Wim Stevens, Agentschap Integratie en Inburgering en Ann Engelen, Stebo

Centrale topics in deze trainingsmodule voor jobcoaches zijn: kruispuntdenken, referentiekader en omgaan met vooroordelen in het coachen van werkzoekenden met een migratie-achtergrond richting werk. Theorie en eigen inbreng wisselen elkaar af in deze opleiding

Module 2. De Olympic tool
- door Ann Engelen, Stebo en Saartje Kortleven, Solentra

In deze module kan je proeven van de Olympic tool. De tool brengt de unieke kenmerken én ook de groeimarge van jouw coachee in beeld. Dat gebeurt doorheen een reeks van vijf oefeningen, waarna de persoonlijke CV-narrative van jouw coachee op tafel ligt. Die korte, krachtige elevator pitch aan het begin van het CV verhoogt de kansen van jouw coachee op een gesprek.

Vooraf brengt Solentra een verhaal over de impact van migratie en ontworteling. Ook de rol die jij als coach hebt in het opbouwen van verbondenheid, identiteitsversterking en veerkracht komt hierin aan bod.

Module 3. Intervisiemoment
- met Wim Stevens, Agentschap Integratie en Inburgering, Saartje Kortleven, Solentra en Ann Engelen, Stebo

Met de tips en tricks en de tools die we aanreiken kan jij onmiddellijk aan de slag in je dagelijkse praktijk. Dat zal ongetwijfeld mooie ervaringen oproepen of vragen naar verdieping. Je kan ze delen met ons en met andere deelnemers tijdens het online intervisiemoment.

Ontwerp zonder titel - 2020-09-21T084932.152

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be