Het gemeentebestuur van Maasmechelen levert de eerste uitbatingsvergunning voor kamerwonen af. Deze vergunning biedt de garantie dat het pand voldoet aan de basisvereisten inzake stabiliteit, bouwfysica, veiligheid en minimaal comfort.

De eigenaar ontvangt deze vergunning nadat hij heel wat ingrijpende maatregelen nam, zoals het vervangen van alle ramen en het vergroten van de gemeenschappelijke keuken. Mede dankzij het advies en de intensieve begeleiding van Stebo werden deze kamers in orde gebracht.

Kamerwonen is een kleinere woonvorm waarbij een aantal voorzieningen gemeenschappelijk zijn. Omdat de vraag naar deze vorm van wonen toeneemt, wil het gemeentebestuur ervoor zorgen dat deze woningen voldoen aan minimale basisvereisten zodat huurders van kamers kwaliteitsvol kunnen wonen. Om dit in de praktijk te kunnen waarmaken, werd het gemeentelijk kamerreglement goedgekeurd. Dankzij de betrokkenheid van diverse diensten: brandweer, stedenbouw, huisvesting, wijkwerking, Stebo, … worden alle aspecten van comfortabel en kwalitatief wonen aangepakt.

Kamers verhuren kan voortaan enkel mits een uitbatingsvergunning voor kamers. Een uitbatingsvergunning wordt enkel toegekend als het pand stedenbouwkundig vergund is, als er een conformiteitsattest en een positief brandweerverslag is. Eigenaars van kamers die deze wensen te verhuren, kunnen zich nog steeds melden: kamerwonen@maasmechelen.be.

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test