taalGoed nieuws! Ook in 2014 kunnen organisaties en bedrijven uit het PC 329 beroep doen op gratis taalondersteuning voor hun medewerkers. Ervaren taalondersteuners kunnen tot 32 uur begeleiding bieden in groep of aan een individuele werknemer. Op maat van de behoeften van werkgever, werkvloer én werknemer: dat spreekt vanzelf.

Taal is overal aanwezig, of je medewerkers nu telefoons beantwoorden of een machine bedienen. Een goede kennis van de taal is belangrijk voor de technische uitvoering van het werk en voor integratie op de werkvloer, persoonlijke ontwikkeling  en betere resultaten. Elkaar goed verstaan, voorschriften en veiligheidsmaatregelen begrijpen draagt bij tot een efficiënte werking.

Kansen geven en nemen door taalondersteuning
Als organisatie wil je kansen grijpen om je doelen beter te kunnen realiseren. Gratis taalondersteuning van medewerkers is zo een kans. Bovendien geef je zo ook kansen aan je medewerkers, want meer taalvaardigheid verstevigt hun positie op de werkvloer.

Welke concrete ondersteuning biedt Stebo?
Onze taalondersteuners zijn sterk in het werken met anderstalige werknemers. Ze hebben jarenlange ervaring in het werken met kortgeschoolde, laag taalvaardige en anderstalige werkzoekenden en werkenden.  We kunnen maximaal 32 uur taalondersteuning aanbieden per groep of per individuele werknemer.

Praktisch, oplossingsgericht en op maat
We luisteren naar noden van de werkgever en de werkvloer en peilen naar de ambities en verwachtingen van de kandidaat deelnemers. Dan stellen we een plan van aanpak op, op maat van alle verwachtingen. De taalondersteuners beschikken over een gamma aan oefeningen en instrumenten en werken ook nieuw materiaal uit, aangepast aan de behoeften op de werkvloer.   Onze oefeningen zijn vooral doe-gericht en houden rekening met de leerstijl van de deelnemers.

Waarderend werkt het best
In alles wat we doen, staat de waarderende benadering centraal. We werken vanuit sterktes van mensen en kijken naar wat er al goed loopt op de werkvloer. Dat is ons vertrekpunt om de taalvaardigheid van werknemers te versterken. Meer info over de waarderende benadering vind je via www.vuurwerkt.be.

 Wat zijn de voorwaarden?
Je organisatie valt onder PC 329.01 of PC 329.03 (ingeschreven op de Nederlandse taalrol bij RSZ). Taalondersteuning kan voor alle werknemers, behalve deelnemers aan een werkervaringstraject (WEP). Een traject kan slechts starten als er voldoende budget beschikbaar is. Alle informatie over taalondersteuning is terug te vinden op deze website (link leggen naar http://www.vspf.org/329/fonds_risicogroepen_socioculturele_sector/wat_doen_we/acties/taalondersteuning_voor_werknemers)

Interesse?  Contacteer vrijblijvend Nicole Meeusen (coördinator domein werken) – 089 32 95 30 of 0474 56 97 13 – nicole.meeusen@stebo.be

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test