Echte (?) mannen winkelen niet graag. Kopen via internet en aan huis laten leveren is een oplossing voor ons, winkelhaters!
Of toch niet?

Karel, Stebo’s ICT specialist, kocht onlangs een radio via internet: “Waarom zou ik uit mijne luie zetel komen als ze hem ’s anderdaags thuis leveren voor (bijna) dezelfde prijs?”  Goed argument! (1-0 voor internetverkoop)

Uiteraard had ie eerst op internet opgezocht welk type hij nodig had.  Karel is iemand die voor technische spullen geen advies nodig heeft. Ikzelf waag me er niet aan om dergelijke snufjes te bestellen via internet . Ik heb raad nodig en stap dan liever naar een deskundige kleinhandelaar. (internetverkoop versus winkelverkoop: 1-1)

Een hemd daarentegen, op maat gemaakt, in de kleuren en stijl die ik zelf kan bepalen, dat zie ik wel zitten. De website waarlangs ik wil bestellen is heel gebruiksvriendelijk, zelfs voorzien van ondersteunende filmpjes om mijn maten correct te nemen. De prijs, aan huis geleverd, € 35,64 valt ook mee, tenminste als de kwaliteit is zoals beloofd. (2-1 voor internetverkoop).

Voorziene levertijd 5 à 6 weken? Ik moet volgende week naar Frank ’s bruiloft! En ik kan toch niet met een oud hemd naar het huwelijksfeest van mijn baas. Ik zette me over mijn tegenzin en trok naar een kledingwinkel. Als het niet anders kan durven echte mannen alles! 15 minuten later, en dat is niet overdreven, stapte ik buiten met 5 kleurrijke hemden in mijn maat. Laat de feestjes maar komen! (internetverkoop gepakt in snelheid: 2-2).

Ik betaalde, met de glimlach, slechts 100 euro voor 5 modieuze hemden, ’t was toevallig net een voordeelweekend in het Heusdense Winkelcentrum Cité. (internetverkoop gepakt in prijs 2-3).

Thuis gekomen kreeg ik complimentjes van mijn vrouw, dochter en toekomstige schoondochter. Dankzij het stijladvies van de vriendelijke en zeker niet onknappe verkoopster loop ik er deze zomer niet bij als een grijze muis, eerder als een roze olifant….. (eindscore: E-commerce – winkelverkoop 2- 4).

Conclusie: E-commerce zal nooit de live-verkoop kunnen vervangen, misschien wel aanvullen! Of zie jij dat anders?

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test