Heb je al ooit gehoord van LEON groepen? Dat zijn Leer- en Ontwikkelingsgroepen voor ouders.

Met LEON-groepen slaan school en lokale organisaties de handen in elkaar om ouders binnen de school vormingsinitiatieven aan te bieden. UCLL en Stebo experimenteerden met dit concept in de scholen de Bladwijzer (Genk), de Boomgaard (Hasselt) en de Savioschool (Houthalen). We zijn ervan overtuigd dat betrokken en lerende ouders de kansen vergroten op betrokken en lerende kinderen. Bovendien staan zowel ouders en kinderen daardoor sterker in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. LEON-groepen dragen bij tot de integratie en wederzijdse versterking van welzijn en onderwijs.

We hebben nu een vormingsmodule gemaakt voor verantwoordelijken of enthousiaste medewerkers/leerkrachten in scholen, tewerkstellings-, buurt- of vormingsorganisaties, opdat zij ook zelf LEON-groepen kunnen organiseren.

De volgende items worden op een interactieve manier aangebracht:

 • Basishouding om met ouders te werken in de schoolcontext.
 • Mogelijke invulling van LEON-groepen
 • Stappenplan om een LEON-groep te organiseren
 • Tips en valkuilen
 • Handige tools om met LEON-groepen aan de slag te gaan.

 

Wij komen deze vorming geven in uw organisatie op een datum die voor uw medewerkers het beste past. De vorming duurt drie uren en telt ideaal gezien een acht tot twaalftal deelnemers.

 

Tot 31 december is deze vorming gratis, dankzij steun van het Europees Sociaal Fonds.

 

Twijfel je nog of deze vorming van nut kan zijn voor jouw organisatie? Geen probleem, we willen de inhoud gerust eens kort komen voorstellen zodat we samen kunnen kijken of het nuttig is en of we bepaalde inhoudelijke accenten kunnen leggen die voor jouw medewerkers en context belangrijk zijn.

 

Meer info via Helena Bijnens, helena.bijnens@ucll.be of http://leon.stebo.be/

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test