PLAI is een nieuwe en speelse aanpak van de AI-methode (Appreciative Inquiry of Waarderend Onderzoek). Het is een krachtige en positieve methode waarbij medewerkers en stakeholders in arbeidsorganisaties samen hun werk innoveren. PLAI wil met zijn speelse aanpak ook medewerkers die minder taalvaardig of extrovert zijn actief betrekken via creatieve werkvormen. Alle deelnemers kunnen op hun manier meewerken en hun eigen innovatieproces zien in een filmverslag.

 

Focus op wat wél werkt

Appreciative Inquiry staat voor ‘waarderend onderzoeken’. Het is een veranderingsmethodiek en -filosofie die resoluut kiest voor de beste kant van mensen en menselijke systemen als basis voor ontwikkeling, versterking en vernieuwing. Het waarderend onderzoek focust op betekenisvolle dingen die leven, positieve emoties en succes brengen aan mensen in hun omgeving: een team, een vereniging, een gehele organisatie.

 

PLAI… een speelse aanpak

PLAI maakt het waarderend onderzoek nog leuker. AI is doorgaans erg talig en verhalend. Verbaal sterke deelnemers voelen zich als een vis in het water gedurende een AI-proces. Met PLAI kan de AI-begeleider ook wie minder talig is, sterker in beelddenken of graag creatief bezig is, volwaardig betrekken in het proces.

 

Extra: vieren

PLAI voegt nog een belangrijk element toe aan het AI-proces: het vieren. Deze laatste fase is een blijk van erkenning voor de inzet en de bereikte resultaten. Deze fase versterkt het collectief gevoel van succes, uitgedrukt in versterkte relaties, verhoogde betrokkenheid, verrijking en vernieuwing.

 

Creativiteit troef

In PLAI geven we alle betrokkenen een extra stem via creatieve expressiemogelijkheden. Een pallet aan uitdrukkingsvormen is voorhanden, zodat de verscheidenheid aan talenten en uitdrukkingsvoorkeuren tot uiting komen.

 

Flexibel spelmateriaal

PLAI reikt een aantal speelborden aan en een online tool ‘digiplai’. AI-begeleiders kunnen bij PLAI terecht voor opleiding en een persoonlijke toegangscode tot de digitale omgeving.

 

Toepassingen

PLAI is opgezet voor werkenden in arbeidsorganisaties. Daarnaast is het materiaal en de aanpak prima hanteerbaar is buurten en wijken, gemeenten, verenigingen, groepen werkzoekenden.

 

Meer info

 
 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test