De vzw Filet Divers in Antwerpen neemt een belangrijke rol op in de strijd tegen armoede op individueel, organisatorisch en samenlevingsniveau.

Aan het roer staat Yves Bocklandt. Hij is een vijftiger met visie en charisma én staat met twee voeten in de realiteit. Hij weet mensen aan te spreken op hun talent én haalt zo het beste in hen boven. Hij slaagt daarin, zowel bij mensen in armoede, bij zijn kleine vaste kern medewerkers als bij zijn ploeg van 150 vrijwilligers.

In Filet Divers zijn tal van projecten actief. Vele mensen die moeten leven met een laag inkomen vinden hulp via de Sociale Kruidenier. Ze kiezen er kwaliteitsvolle producten die aansluiten bij hun noden én betalen er ook voor. Zij komen in de winkel bij een tas koffie in contact met anderen in de onthaal- en ontmoetingsruimte. Daar worden ze aangesproken om deel te nemen aan de Nederlandse conversatiegroepen, het kookproject, het houtatelier. Op die manier worden mensen geholpen om zichzelf te versterken en hun sociaal netwerk uit te bouwen.

De aanpak van Filet Divers lost de eenzaamheid en armoede niet op, maar het verzacht en toont mogelijke ontsnappingsroutes. filetdivers.be

In september vertelt Yves over zijn ervaringen en visie op sociaal ondernemen en zijn talent gedreven aanpak daarin.

26 september 2014
15:00u-17:00u

Stebo Homebase, Windekestraat 1,
3600 Genk

Deelnemen is gratis maar inschrijven is wel verplicht.

 ➜ Inschrijven ‘Talent gedreven ondernemen’ op 26 september 2014

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test