loopbaanwijzerMet de slogan ‘Ik ga fluitend naar mijn werk’, lanceerde Stebo vijf jaar geleden Loopbaanwijzer. Ruim 1200 mensen zetten met steun van Loopbaanwijzer intussen hun job weer op muziek. VDAB pikte dat speelse motto nu op in een grootschalige sensibiliseringscampagne rond loopbaanbegeleiding. Alle werknemers en zelfstandigen hebben recht op loopbaanbegeleiding. Dat is maar goed ook, in een tijd van grote veranderingen in het Limburgse landschap van werk en ondernemerschap.

Recht op financiële tussenkomst
Iedereen die werkt, als werknemer of zelfstandige, kan eens in de zes jaar beroep doen op een Vlaamse tussenkomst voor loopbaanbegeleiding. Bij VDAB kan men daarvoor loopbaancheques aankopen aan 40 euro, goed voor 4 uur loopbaancoaching. Elke werkende burger kan om de zes jaar maximaal twee ‘pakketjes’ van vier uur kopen. Alle informatie daarover is te vinden op de website van VDAB.

Focus op sterkten

Loopbaanwijzer vertrekt vanuit een heel eigen aanpak. De coaches werken met ‘Vuurwerkt’. Dat is een aanpak die uitgaat van waar mensen goed in zijn, waar hun kracht zit en hoe ze die kracht volop kunnen inzetten in hun professionele leven. Na vijf jaar ervaring en meer dan 1200 mensen die we begeleidden, kunnen we met zekerheid zeggen: onze frisse aanpak werkt!

Ontdek meer

Alles wat je wil weten over de manier waarop Loopbaanwijzer werkt, hoe je een afspraak kan maken, waar de coaches te vinden zijn, welke voorwaarden er zijn, vind je terug op de vernieuwde website www.loopbaanwijzer.be. Of bekijk hier een leuk filmpje, en fluit mee.

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test