Op 19 01 2015 heeft Loopbaanwijzer, het loopbaanbegeleidingscentrum van Stebo, een kwaliteitsmonitoring gehad.

Dit was de eerste kwaliteitscontrole sinds de hertekening van loopbaanbegeleiding in juli 2013 en de invoering van de loopbaancheques.

We hebben van VDAB een zeer goede beoordeling gehad, zowel op de kwaliteit van de loopbaanbegeleidingen als op onze correcte administratieve afhandeling.

Alle mogelijkheden tot groei hebben we uit deze kwaliteitsmonitoring met twee handen aangepakt.

Enkele krachtlijnen uit het rapport:

“Krachtgericht en waarderend coachen staan centraal in deze aanpak via de Vuurwerkt methode. Het is in eerste instantie een introspectieve benadering om zicht te krijgen op datgene wat de coachee mobiliseert, vuur en energie geeft. Stebo kan buigen op jarenlange ervaring in het geven van loopbaanbegeleiding en dat uit zich nu ook in een degelijk pakket van denk- en doe-opdrachten en testen om de zelfreflectie en zelfsturing te stimuleren.”

“Positief is ook het gebruik van een eigen klantentevredenheidsmeting ter verbetering van de eigen dienstverlening.”

“Ieder afgerond pakket wordt afgesloten met een POP en is duidelijk terug te vinden in het dossier van de klant. Er bestaan twee vormen van het POP: reflectief en actiegericht. Pakket 2 eindigt altijd met een actiegericht POP. Na pakket 1 is er meestal een reflectief POP opgemaakt. Wanneer er geen tweede pakket aansluitend opgenomen wordt, staan er in het reflectief POP vaak toch acties beschreven. De klant is ook duidelijk eigenaar van zijn POP.”

“Over alle dossiers heen is er een correcte registratie (op enkele kleine uitzonderingen na). Elke loopbaancheque wordt correct afgesloten. Alle geregistreerde uren komen overeen met gehandtekende aanwezigheidslijsten.”

“Er is een duidelijke evolutie in het optimaliseren van de administratie.”

“Alle relevante informatie wordt aan de klant mondeling en schriftelijk meegegeven. Klanten worden op deze manier heel duidelijk geïnformeerd.”

“Een extra vermelding voor de website van Loopbaanwijzer is zeker op zijn plaats. Deze website is heel klant- en gebruiksvriendelijk, duidelijk en bevat relevante info voor de klant op vlak van inhoud en aanpak.

Vooral de praktisch info is heel relevant en duidelijk waarbij de klant centraal staat.”

Ben jij ook geïnteresseerd in loopbaanbegeleiding? Neem dan een kijkje op de website van loopbaanwijzer, het loopbaanbegeleiding centrum van Stebo: www.loopbaanwijzer.be.

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test