Mentoropleiding:
schakel voor vlotte inwerking op de werkvloer

U onthaalt geregeld stagiairs of nieuwe medewerkers op uw werkvloer? In het kader van duaal leren bent u wettelijk verplicht een mentor aan te stellen? U wilt de stages maximaal laten renderen voor de stagiair én voor u als werkgever?

Een goede opvang en begeleiding vanaf het eerste uur maakt het verschil. Voor de starter én ook voor zijn collega’s die al helemaal ingeburgerd zijn.
Ook u heeft er baat bij. U krijgt sneller een ingewerkte medewerker, die zich helemaal geeft voor de job. Of het nu een stagiair is, een leerling of een andere starter.

De mentor: ervaring koppelen aan vers talent

Een nieuwe medewerker inwerken. Het is een vlag die vele ladingen kan dekken. Van instructeur of gids tot coach of talentontwikkelaar. U beslist zelf wat nodig is en past bij uw bedrijf of organisatie. Wij doen de rest: onze mentoropleiding maakt uw mentor helemaal klaar voor zijn rol.

Tijdens een basisopleiding leert uw mentor de nodige inzichten en skills op één dag. Hij leert tools gebruiken die hij kan inzetten in diverse aspecten van zijn mentorrol: van het faciliteren van een goed onthaal en het opmaken van een opleidingsplan, over begeleiden, tot bijsturen en evalueren. Hij krijgt tips voor een vlotte communicatie en passende begeleidingsstijl.

Mentoren mét praktijkervaring delen hun kennis tijdens de praktijkmodule van een halve dag. Mentoren die vooral anderstaligen inwerken krijgen tips en tools op maat tijdens de diversiteitsmodule van een halve dag.

U betaalt slechts 250€ excl. BTW, per persoon voor de basisopleiding. Voor de praktijkmodule en voor de diversiteitsmodule is dat 125€ excl. BTW.

U verkiest een mentoropleiding bij u op de werkvloer? Ook dat kan.

 

front-mentor

Financiële tegemoetkoming door de overheid

Uw mentor ontvangt na de opleiding een getuigschrift dat toegang geeft tot een korting op de bijdragen voor sociale zekerheid, die u betaalt voor hem.

Om van deze ‘doelgroepvermindering’ te kunnen genieten, gelden er voorwaarden met betrekking tot u als werkgever, de starters en de mentoren. Zie hiervoor https://www.werk.be/online-diensten/doelgroepvermindering-voor-mentors

Deze opleiding geeft recht op betaald educatief verlof. Zie hiervoor: https://www.werk.be/online-diensten/betaald-educatief-verlof

 

Contact

Verneem alle details over de mentoropleiding.
Contacteer Annemie Knoops:
089 84 44 42 of 0488 75 15 02 – annemie.knoops@stebo.be

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30