‘The Box’ is een plug and play handelspand in de Genkse Vennestraat: ooit de handelsstraat die meebewoog op het ritme van de steenkoolindustrie, nu een buurt die zichzelf heruitvindt in de nabijheid van het culturele en artistieke C-Mine. In The Box wisselen jonge ondernemers elkaar af. Ze testen er gedurende korte tijd hun concept uit en brengen nieuwe trends, beweging en variatie in de handelsomgeving. Dat concept werd zopas gelauwerd met de ‘runner-up’ prijs van Stichting Leuven Inc.

De Stichting Leuven Inc. biedt steun aan projecten die ondernemerschap stimuleren. Met hun prijs bekroont de stichting bedrijven en projecten die op vernieuwende manieren de maatschappelijke meerwaarde van ondernemerschap versterken. De prijzen voor 2015 werden uitgereikt op 25 februari.

Vernieuwende visie op pop-up concept

De jury bekroonde The Box voor haar vernieuwende ‘pop-up’-concept. Het verschil met andere pop-up shops zit ‘m in het feit dat niet de locatie, maar de invulling voortdurend verandert. The Box blijft waar die is, het aanbod en de beleving ondergaat een voortdurende metamorfose. Op eenzelfde plek zien bezoekers altijd weer nieuwe ondernemers ‘up-poppen’. En dat maakt het boeiend: voor bewoners, collega-ondernemers, bezoekers van de handelsomgeving. Leuke, eigentijdse concepten, vaak met een culinaire of artistieke inslag, brengen extra kleur en onderlijnen het creatieve imago van een zichzelf heruitvindende handelsbuurt.

Real-life test van ondernemersprojecten

De durvers die The Box altijd weer omtoveren tot een totaal nieuwe shop, winnen op meerdere fronten. Ze krijgen de kans hun idee in ‘real life’ uit te testen, leren van reacties van bezoekers, ervaren hoe het is om deel te zijn van een handelsomgeving. Een stevige leerkans die hun ondernemerschap enorm kan versterken.

Durven dromen

Voor Stebo, initiatiefnemer van The Box, is de prijs van Stichting Leuven Inc. een welkome erkenning. Frank Maleszka, coördinator van de projecten rond ondernemen bij Stebo: ‘We koesteren de droom om het concept van The Box in de komende jaren uit te rollen naar vier tot zes andere Vlaamse centrumsteden. De erkenning van Stichting Leuven Inc. verstevigt die droom.’

 

Meer info:

www.theboxgenk.be

www.facebook.com/theboxgenk

frank.maleszka@stebo.be

nicole.desmyter@leuveninc.com

www.leuveninc.com

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test