Vandaag gelezen in het Belang van Limburg:  Nieuw Dak maakt senioren warm om te ‘proefwonen’. Van Dale kent het woord schijnbaar niet (of heb ik verkeerd gegoogled?). Maar dat kan mij verder niet deren.  Zo’n seniorennieuws maakt mijn dag gewoonweg goed.  Misschien die van jou ook?

Ik vat het idee even kort samen. Nieuw Dak wil in Termien (Genk) een 200-tal flats (waaronder ook seniorenflats) renoveren. Gisteren konden enkele senioren alvast een kijkje nemen in de ruwbouw van een duplex. Als die helemaal afgewerkt is, kunnen senioren er 14 dagen komen ‘testwonen’. Nieuw Dak wil zoveel mogelijk senioren over een periode van 9 maanden bereiken. De bedoeling is dat de 'testers' aangeven wat ze goed en minder goed vinden. Ze krijgen daarvoor groene en rode stickers, om naar hartelust te plakken. En ze krijgen een fototoestel om beelden te maken van de delen waar ze opmerkingen bij hebben. De bevindingen worden netjes gebundeld en besproken met de 'proevers'. Op basis van de resultaten vernieuwt Nieuw Dak vervolgens de overige 200 flats.

Simpel, nietwaar? Maar ook heel mooi toch? Dit is inspraak ‘pur sang’. Geen ingewikkelde processen, die vooraf gaan en volgen. Niet urenlang vergaderen en discussiëren. Maar gewoonweg uitproberen en reageren. Mensen hun gedacht laten zeggen. En er bovendien nog rekening mee houden ook. Schitterend is dat.  

Ook dit is mensen waarderend benaderen. Het is een ‘schoon’ voorbeeld van mensen betrekken in het uittekenen van een toekomstbeeld. 

Ik hoop van harte dat senioren gretig gebruik maken van dit aanbod ‘testwonen’.  Ik wens ook stiekem dat dit nieuws andere ‘dienstverleners’ massaal zal blij maken en … inspireren.

Achter de schermen van de Stebo-Academie bouwen we alvast aan enkele projecten 'voor, door en met senioren'. Het zijn projecten waarbij deze ‘plusgeneraties’ zich bewuster worden van hun talenten en bezieling en getriggerd worden om ze ook maatschappelijk in te zetten. We geloven immers dat iedereen daar beter van wordt … .

Men zegge het voort … . 

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test