Het energielabel van je woning verbeteren?

Onze onafhankelijke en gratis renovatiebegeleiding is iets voor jou!

Je kocht net een nieuwe woning en denkt aan renoveren?

Hoe weet ik of ik de juiste investeringen doe?
In welke volgorde pak ik de werken aan en hoe hou ik ze betaalbaar?
Welke impact hebben de geplande ingrepen op mijn wooncomfort en energieverbruik?
Welke aannemers kies ik best? Hoe vergelijk ik hun offertes?
Op welke premies heb ik recht? Welke financieringsmogelijkheden zijn er?

 

Energetisch renoveren, een win-win

Bij het energetisch renoveren van een woning komt er heel wat kijken. Stof tot veel vragen en soms wat onzekerheid! Toch is het dé manier om je woning klaar te maken voor de toekomst. Je vergroot je wooncomfort en creëert meerwaarde voor morgen. Je woning wordt energiezuiniger en je verbruikt minder elektriciteit en fossiele brandstoffen. En dat zie je op je maandelijkse energiefactuur.

“Onze doelstelling? Iedereen de kans geven om goed en voordelig te renoveren en zo energie te besparen! We vinden het belangrijk om het soms moeilijke en technische vakjargon te vertalen en zo onze klanten meer inzicht te geven in wat hun renovatiemogelijkheden zijn. Samen maken we je woning klaar voor de toekomst!”

An Liesens, technisch adviseur bij Stebo.

Laat je renovatie renderen!

Onze technisch adviseurs zijn geschoolde professionals. We doen een huisbezoek en geven je via ons gratis en onafhankelijk advies meer inzicht in hoe jij je energetische renovatie het best aanpakt. We stellen samen met jou een plan van aanpak op om je woning energiezuiniger te maken. Mét aandacht voor je lange termijn doelen én voor wat nu al haalbaar is op korte termijn. We nemen je renovatie niet over. Jij blijft op elk moment zelf achter het stuur zitten. We kunnen wel samen met jou een antwoord op je vragen zoeken. Onze begeleiding is dus meer dan louter een ‘plan op papier’. We gaan voor een persoonlijke aanpak. We werken op maat van jouw woning én jouw budget.

Technisch adviseur Debby aan het werk.

Renoveerders in de kijker

Glenn Rutten en Vicky Vanclee kochten in december 2021 een woning in Wellen. Het EPC-verslag van hun nieuwe woning zat ver in de F. Hier wilden ze snel verbetering in brengen. Na wat zoekwerk kwamen ze uit bij Stebo. Over een gratis energiedoorlichting moesten ze geen twee keer nadenken.

Renovatieplannen op korte termijn

  • Asbestdak vervangen
  • Spouwmuurisolatie plaatsen
  • Moderne elektriciteit leggen
  • Interieur woning

Glenn: “Tijdens het eerste huisbezoek kregen we handige trucs mee van adviseur Debby. Zoals bijv. hoe je het soort beglazing identificeert. Via enkele richtprijzen kregen we een eerste zicht op de totale kostprijs van onze verbouwing. De adviseur bracht ons ook in contact met een aantal aannemers en vakmensen. Hier konden we meer informatie inwinnen. Zo ging de bal aan het rollen.”

Vicky: “Voor ons – een jong koppel zonder enige ervaring met verbouwen - was de begeleiding van Stebo een goede basis om op verder te bouwen. We kregen een goed zicht op welke werken we op korte en op langere termijn willen uitvoeren. De aangereikte aannemers kwamen goed van pas. Ook de premiemogelijkheden leerden we via Stebo kennen. Erg belangrijk, vermits we goed op ons geld willen letten. Zowel tijdens de verbouwing, als ook nadien met het oog op de steeds toenemende energieprijzen.”


Meer weten en je aanmelden voor renovatiebegeleiding?

www.energiehuislimburg.be/renovatiebegeleiding

 

Uitvoerende partners renovatiebegeleiding:

Logo Dubolimburg
Logo Stebo

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be