Uitdagingen op de arbeidsmarkt vragen om steeds nieuwe verbindingen.
Het Team Werken van Stebo werkt al sinds 1987 samen met diverse opdrachtgevers zoals VDAB, het ESF-Agentschap, provincie Limburg, steden en gemeenten …

Dienstverlening aan werkgevers krijgt de laatste jaren steeds meer invulling binnen Team Werken. Werkgevers staan voor de uitdaging om getalenteerd personeel te behouden maar ook om voldoende nieuw talent binnen te halen. Vooral dat laatste ligt bij sommige Limburgse bedrijven moeilijk, zo geraken heel wat vacatures binnen het paritair comité 200 van de bedienden niet ingevuld.

Een logische stap dus dat Stebo en het sectorfonds Cevora van het PC 200, in Limburg hun krachten bundelen om bedrijven te ondersteunen bij het invullen van hun vacatures voor bedienden.

Youth2work en Lead2work

Twee projecten staan daarvoor nu in de startblokken: Youth2work en Lead2work.
Onze formule is eenvoudig én veelbelovend bovendien: we matchen jongeren en anderstaligen met stagevacatures in bedrijven.
Stages als inrijpoort voor een latere vacature-invulling heeft heel wat voordelen.
De investering is lager dan bij een sollicitatieprocedure en werkgever en stagiair krijgen de tijd om “een klik” te maken. De stagiair leert de nodige vaardigheden en competenties rechtstreeks op de werkvloer. Als de stage succesvol is verlopen kan de stagiair solliciteren voor de job.

Potentieel

Met Youth2work en Lead2work willen we het potentieel aanspreken dat aanwezig is bij jongeren en anderstaligen die moeilijk zelfstandig hun plek vinden op de arbeidsmarkt en aan de slag willen gaan als bediende.
Onze Limburgse bedrijven bieden heel wat mogelijkheden: HR-medewerker, administratief bediende, calculator, assistent werfleider, IT-medewerker, assistent boekhouder, logistiek medewerker, magazijnbediende en nog zoveel meer.

Sterk partnerschap

Youth2work en Lead2work realiseren vraagt om een stevig partnerschap.
Cevora neemt haar rol op als organisator van opleidingen op bediendenniveau voor ruim 55 000 bedrijven uit 32 sectoren binnen het paritair comité 200.
Stebo zet haar jarenlange ervaring en deskundigheid in om de jongeren en anderstaligen de nodige vaardigheden (soft skills) bij te brengen om succesvol te kunnen zijn als bediende op onze arbeidsmarkt.
De bedrijven staan dan weer garant voor het bijbrengen van kennis en vaardigheden, die eigen zijn aan de job, tijdens de stage. Het Agentschap Integratie en Inburgering zorgt voor bekendmaking van het aanbod bij anderstaligen. VDAB heeft onze twee projecten erkend en zorgt ook mee voor de bekendmaking bij jongeren, anderstaligen en het netwerk.

Kansrijk aanbod

Deelnemers aan de projecten krijgen eerst een korte en gerichte opleiding, zonder schoolse aanpak. Elke deelnemer kan gedurende het hele traject ook rekenen op individuele begeleiding op maat.
Om succesvolle stage matchingen mogelijk te maken hebben de deelnemers toegang tot het zeer ruime bedrijvennetwerk van de projectpartners. Diverse stageformules worden, naast de gewoontegetrouwe beroepsverkennende “Cevora” stage van 6 à 10 weken, ingezet zoals BIO (beroepsinlevingsovereenkomst) en IBO (individuele beroeps opleiding). We zoeken samen steeds naar de meest voordelige formule voor werkgever en stagiair.

Snel aan de slag

Onze projecten hebben één scherp doel, jongeren en anderstaligen zo snel mogelijk aan de slag krijgen.

Ook u kent in uw netwerk wellicht een jongere of anderstalige met zin in een bediende- job? Maak hem of haar vandaag nog attent op onze Cevora-projecten. Dat kan eenvoudig door de projectwebsites te delen via Facebook, LinkedIn of Twitter.Meer info op Youth2work en Lead2work of via ann.vanderhaeghe@stebo.be, coördinator afdeling werken

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test