Stebo-5497-low-res

 

Op dinsdagavond 10 december mocht Stebo voor een volle aula in de Brusselse Bozar de ‘Belgische Prijs voor Energie 2013’ in ontvangst nemen, samen met de ontwerpers van Buro B en Cenergie. Een eresaluut aan het competente bouwteam. Maar ook een belangrijke erkenning, die Stebo en Ondernemersatelier/Starterslabo stimuleert om hard te blijven werken aan hun maatschappelijk missie.

 

Stebo is blij met alle waardering en aandacht voor hun ‘homebase’. Die is er voor het gebouw, maar wat voor de organisatie nog meer van belang is, ook voor de organisatiewaarden die Stebo met het kantoor wil uitdragen. Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en innovatie zitten in het DNA van Stebo. Een ploeg van ongeveer 70 mensen zet elke dag  hun kennis en ervaring in voor een samenleving waarin iedereen kansen krijgt.

 

Aansporing om te blijven werken aan sociale en ecologische inclusie
Die maatschappelijke opdracht van de organisatie staat vandaag onder druk, als gevolg van de economische crisis. Die is voor organisaties als Stebo nu sterk voelbaar door het besparingsklimaat bij de overheden. Directeur Erwin De bruyn: ‘De echte waarde van deze prijs en bijhorende aandacht zal hopelijk blijken uit een evenredige aandacht voor de thema’s en uitdagingen waar Stebo aan werkt: maatschappelijke duurzaamheid verwezenlijken door middel van sociale en ecologische inclusie.’

 

Laureaat tussen 400 kandidaten
De ‘Belgische Prijs voor Energie’ wordt tweejaarlijks uitgereikt door de Koninklijke Federatie van Architectenverenigingen in België (FAB) en Electrabel GDF Suez, met steun van alle ordes van architecten en gewestregeringen. Het energieactief kantoor van Stebo werd bekroond na een selectie in meerdere rondes. Vierhonderd kandidaturen uit alle hoeken van België werden tegen het licht gehouden door een nationale en internationale jury.  De jury loofde vooral de wijze waarop ‘een optimale samenhang werd gecreëerd tussen de behoeften van het gebouw enerzijds, en de het ‘building integrated PV systeem’ anderzijds –een mooi voorbeeld van doordacht en efficiënt energetisch ontwerpen.’

 

Medaille op palmares van ontwerpers

Bovendien kreeg het nieuwe kantoor van Stebo een nominatie voor de Viessman prijs voor excellente uitvoering van warmtepompsystemen. Na de eerdere podiumplaats in de Challenge 2020 wedstrijd voor studiebureaus, levert deze erkenning het bouwteam een mooi palmares op. Vlaanderen in Actie,  het programma van deze Vlaamse Regering die haar lange termijn strategie uiteenzet en onderbouwt, nam het kantoor op in de inspiratievideo bij het transitiethema ‘duurzaam bouwen en wonen’.  Bekijk hier het filmpje.

 

Informatie: Erwin.debruyn@stebo.be – 089/3295 30.
Kijk ook op https://stebo.be/energie-actief-kantoor/

Alle voor de prijs geselecteerde en genomineerde inzendingen kan je bekijken op www.FAB-ARCH.be. Het filmpje over duurzaam wonen en bouwen vind je hier.

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test