De vijfde box in Vlaanderen

Op vrijdag 13 oktober werd The Box Mechelen officieel geopend.
Daarmee telt de keten van The Box “plug&play handelspanden”, samen met Genk, Gent, Brugge en Turnhout, vijf locaties doorheen Vlaanderen.
The Box Mechelen is een samenwerking tussen Stebo vzw, stad Mechelen en Mest vzw en wordt financieel mogelijk gemaakt door EFRO en het Hermesfonds.

“Wine not” geeft de aftrap

The Box Mechelen ligt op de Korenmarkt in het centrum van Mechelen. De stad wil inzetten op het versterken van startende horecaondernemers. The Box Mechelen heeft het allemaal: de professionele basiskeuken, een mooi aantal vierkante meters en het prachtige terras bieden aan startende ondernemers met een horeca-idee de perfecte uitvalbasis om hun ondernemersidee uit te testen. Bovendien draagt de steeds wisselende invulling van horecaondernemers in The Box bij tot de dynamiek van de Korenmarkt. Vier vrienden en tevens jonge ondernemers geven vanaf nu tot 2 december de aftrap aan The Box met hun pop-up wijnbar ‘Wine Not’.

Box- community

Met The Box Mechelen hebben we dus onze vijfde box gerealiseerd. Naast het oprichten, hebben we ook sterk ingezet op het vormen van een “Box-ondernemers” community. Ondernemers die in The Box actief zijn of waren, of hiervoor ooit interesse toonden, brengen we digitaal en fysiek samen. Ondertussen telt deze community al over de 100 leden. De box-community is natuurlijk niet zomaar in het leven geroepen.
We willen de verschillende ondernemers met elkaar in contact brengen zodat ze ervaringen kunnen delen, tips uitwisselen, de kans grijpen om te leren van elkaar. Maar het gaat verder dan dat. We creëren een omgeving waar ze elkaar kunnen vinden, waarin ze de mogelijkheid hebben om hun talenten en ideeën te bundelen om samen iets op te starten in The Box.

 

Van Box tot Box

We brengen de Box-ondernemers in contact met de verschillende Boxen in Vlaanderen.
Nu de keten van Boxen met The Box Mechelen compleet is, kunnen de Box-ondernemers de unieke kans grijpen om als een karavaan doorheen de Boxen te trekken. Zo kunnen ze hun ondernemersidee in heel Vlaanderen uittesten.

 

“The Box Vlaanderen – Vlaanderen Boxt” is een initiatief van Stebo vzw, in samenwerking met Stad Brugge, Stad Gent, Stad Turnhout, Stad Mechelen, vzw Centrummanagement Turnhout, Syntra Midden-Vlaanderen, Handmade in Brugge vzw en Mest vzw en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de steun van EFRO (het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling), gecofinancierd door Hermes.

 


 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test