Het innovatieproject Connect 2.0 ontwikkelt digitale en sociale toepassingen om kansengroepen meer toegang te geven tot werk en ondernemen.  Stebo werkt in dit ESF-project samen met Job&Co, Levanto, VDAB en Jobcentrum.  De partners ontwikkelen nieuwe toepassingen op maat van mensen die het meest kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt. Binnenkort kan iedereen erover mee discussiëren in een open Linkedin groep.

Thomas More Hogeschool onderzocht in 2012 of arbeidsbemiddelaars nu beter wél of niet de digitale revolutie konden omarmen en hoe ze dat best konden doen.  Het onderzoek overtuigde Stebo en haar partners om extra inspanningen te leveren. Met het innovatieproject Connect 2.0 zoekt men nu naar strategieën en tools die de beste resultaten kunnen opleveren voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt.
Het innovatieproject Connect 2.0  ontwikkelt sociale media toepassingen om kansengroepen meer toegang te geven tot werk en ondernemen. Het versterkt bemiddeling en bemiddelaars. Het moedigt mensen aan de stap naar de digitale wereld te zetten.

Innovatieve toepassingen in ontwikkeling
Iedere Connect 2.0 – partner ontwikkelt en test enkele zelfgekozen toepassingen op maat van de meest kwetsbaren op de arbeidsmarkt. Wat er in de maak is? Een Linkedin handleiding voor medewerkers in werkervaring (WEP), richtlijnen voor de aanmaak van sollicitatiefilmpjes , een website waar werkgevers Cv’s met extra info kunnen vinden, een digitaal platform voor klanten uit loopbaanbegeleiding, een wegwijzer sociale media voor startende ondernemers. Inspirerende verhalen omtrent loopbanen en loopbaanbegeleiding worden verspreid via sociale media van klanten en stakeholders.  (zie www.loopbaanwijzer.be).

Kennisdeling: live en virtueel
Op 15 mei ontmoeten de ontwikkelaars van Stebo, Levanto en Job&Co elkaar ‘live’ voor een heerlijk ouderwetse face to face kennisdeling.  De virtuele kennisdeling krijgt vorm via het digitaal leerplatform, via de besloten LinkedIn groep en via een eigen Twitteraccount. De Linkedin groep wordt binnenkort toegankelijk voor het breed publiek. Innovatie vraagt immers om kennisdeling en interactie, vandaag meer dan ooit.

We kijken alvast uit naar jouw bijdrage.

 

Het onderzoek kan je hier lezen: http://www.loopbaanwijzer.be/is-digitaal-het-nieuwe-normaal-management-summary/

Meer info: Ann Engelen, via ann.engelen@stebo.be of  089 32 95 30

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test