In nogal wat arme gezinnen met jonge kinderen komt een klusdienst over de vloer. Klusdiensten zijn een belangrijke schakel in de hulpverlening naar deze gezinnen.  Klusman of –vrouw zijn is daardoor een job met een hele bijzondere kleur en eigen professionaliteit.  In het Lerend Netwerk ‘Klusmaat’ verdiepten Limburgse klusmannen en –vrouwen hun inzicht en vaardigheid in het werken met mensen in armoede.

Het Lerend Netwerk Klusmaat  bood klussendiensten kapstokken om aan de slag te gaan bij mensen die in armoede leven. Klusmaten leerden van sprekers en van elkaar manieren om respectvol en waarderend om te gaan met deze klanten. Ze ontdekten waar ze best op letten in hun houding en welke vragen die best kunnen stellen.  Klusmaten vinden bovendien dat hun werk succesvoller kan zijn wanneer er een goede communicatie is tussen hen en de doorverwijzende hulpverleners. Daarvoor hebben ze samen een reeks voorstellen geformuleerd.

Op www.klusmaat.be vind je een praktische werkkoffer, ontwikkeld met de input van de klusmaten zelf en aangevuld met inzichten van ervaringsdeskundigen in armoede en hulpverleners.

KLUSMAAT kwam er op initiatief van de Provincie Limburg in het kader van Thuiscompagnie. Het project werd uitgevoerd in samenwerking met  Stebo.

Voor meer info kan je terecht bij Lut Brenard, coördinator Academie – academie@stebo.be – 089 32 95 30

 

 

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test