Afgelopen zondag stapten een 10-tal Stebo collega’s moedig mee in de zeer markante ‘Grote Parade’ van Hart boven Hard. De jonge beweging toonde een sterke mobilisatiekracht, over maatschappelijke sectoren heen. In weersomstandigheden die zelfs de meest hardnekkige Flandrien binnen zou houden, stapten 20.000 burgers door Brussel om de 10 hartenwensen van de beweging te ondersteunen.

Stebo onderschrijft deze hartenwensen. Omdat ze zo herkenbaar zijn voor wat we zelf dag in dag uit nastreven: een open, warme en solidaire samenleving. Een samenleving waarin iedereen bijdraagt volgens draagkracht.

Net zoals vele collega’s in de sociale economie en socio-culturele sector betaalde Stebo de afgelopen maanden een serieuze tol. Alle overheden tellen hun centen en besparen op heel wat maatschappelijke dienstverlening.

Vertrouwen-Verbinden-Vooruitgaan is de titel van het Vlaams Regeerakkoord. In het werkveld merkten we daar helaas nog niet al te veel van. We worden vooral geconfronteerd met forse besparingen, verpakt als ‘vereenvoudigingen’ of ‘hervormingen’. Stebo moest in deze barre tijden ook enkele waardevolle medewerkers ‘laten gaan’. En we staan nog voor hete vuren.

Als 20.000 mensen forse maartse buien trotseren om hun hoop uit te drukken op een solidair beleid met sterke maatschappelijke investeringen, dan voelen we ons weer sterk staan.

Tegelijk blijven we hard werken om een betrouwbare partner te zijn voor vele mensen. Door initiatieven te nemen en mensen en organisaties onderling te verbinden. Zo blijven we vooruitgaan, ook als de beleidswind tegen zit. Via onze nieuwsbrief brengen we u graag verhalen over de mooie resultaten die we mogen optekenen. Zo groeit het vertrouwen…

 

Erwin De bruyn

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test