Skip to content

Dorp aan Zet

Startevent Mechelen Bovelingen - 22 oktober 2019

Dorp aan Zet

Op initiatief van de provincie Limburg werken Stebo en het Innovatiesteunpunt aan een provinciaal dorpenbeleid. In een aantal werksessies stellen we samen met de dorpsbewoners een actieplan op met een duidelijke richting voor de toekomst van ieder dorp.

De deelnemende dorpen zijn: Kerniel (Borgloon), Hendrieken-Voort (Borgloon), Buvingen (Gingelom), Mechelen-Bovelingen (Heers), Teuven (Voeren), Genoelselderen (Riemst), Kanne (Riemst), Gelinden (Sint-Truiden)

Startevent – Mechelen-Bovelingen (dinsdag 22 oktober)

We nodigen jullie uit om samen met jullie buren te genieten van een hapje en een drankje! Jullie krijgen uitleg over het traject dat we willen doorlopen om een ambitieplan voor jullie dorp op te stellen. We hebben al heel wat gegevens verzameld over voorzieningen, verenigingen, inwoners,…Nu zijn we erg benieuwd naar jullie ideeën! Zin om mee te denken?

Werksessie 1 – Mechelen-Bovelingen (donderdag 14 november)

In deze werksessie bekijken we het dorp Mechelen-Bovelingen vanuit de ogen van de bewoners. Samen met jullie brengen we de troeven van je woonplaats in kaart en bespreken we welke thema’s er vandaag leven bij de bevolking.

Werksessie 2 – Mechelen-Bovelingen (donderdag 28 november)

In deze werksessie zetten we een toekomstbeeld uit voor het dorp. Hoe zal Mechelen-Bovelingen eruit zien in 2030? We baseren ons op een aantal thema’s die sterk leefden in de vorige sessie en denken na wie we nodig hebben of kunnen betreken om dat toekomstbeeld te realiseren.

Werksessie 3 – Mechelen-Bovelingen (donderdag 12 december)

Welke toekomstbeelden die we tijdens de vorige sessie op tafel legden, vinden jullie nu echt de moeite? Kunnen we ze uitvoeren? En wie kan dat doen, is er voldoende draagvlak? Deze en andere vragen maken we concreet in onze derde bijeenkomst.

Werksessie 4 – Mechelen-Bovelingen (donderdag 23 januari 2020)

In deze sessie bereiden we het slotevent voor, en denken we concreet na hoe we ons stappenplan daar kunnen presenteren aan het beleid.

dorpaanzet

Praktisch?

Info voor elke sessie

Locatie: Buurthuis Mechelen-Bovelingen

Uur: 18.00u-20.00u

Inkom: gratis

Contact: frouwke.bormans@stebo.be

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be

Scroll To Top