Dorp aan Zet

Werksessies Genoelselderen

Dorp aan Zet

Op initiatief van de provincie Limburg werken Stebo en het Innovatiesteunpunt aan een provinciaal dorpenbeleid. In een aantal werksessies stellen we samen met de dorpsbewoners een actieplan op met een duidelijke richting voor de toekomst van ieder dorp.

De deelnemende dorpen zijn: Kerniel (Borgloon), Hendrieken-Voort (Borgloon), Buvingen (Gingelom), Mechelen-Bovelingen (Heers), Teuven (Voeren), Genoelselderen (Riemst), Kanne (Riemst), Gelinden (Sint-Truiden)

Om deelnemers te beschermen en de verspreiding van het coronavirus af te remmen,  zetten we het participatietraject in Genoelselderen digitaal verder. We gaan op een andere manier aan de slag, maar houden dezelfde doelen voor ogen.

We werken verder op de ideeën, verzameld tijdens het startevent en de eerste werksessie in februari en maart. Via 3 online sessies en andere laagdrempelige, digitale tools willen we met de bewoners in interactie gaan. De online sessies gaan door op 30 april, 12 mei en 26 mei.

Tijdens de tweede werksessie visualiseren we droombeelden voor Genoelselderen in 2030. We maken een moodboard dat we gebruiken om te formuleren welke stappen er nodig zijn om de droombeelden te realiseren.

Tijdens de derde werksessie kiezen we samen één actie uit en gaan we over tot het effectief uitwerken met het oog op een realisatie.

Tijdens de vierde werksessie kijken we welke inwoners de actie kunnen uitvoeren, en hoe we het gemeentebestuur kunnen overtuigen van ons actieplan.

Stebo-Dorp-aan-Zet

Praktisch?

Locatie: Digitaal, via Zoom

Uur: start werksessies - 20.00u

Deelname: gratis, enkel toegankelijk voor inwoners Genoelselderen

Inschrijvingslink: https://dorpaanzet.be/inschrijving-zoomsessie-genoelselderen/

Meer info: https://dorpaanzet.be/

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be