Wie zijn wij?

Stebo Wonen is een afdeling van Stebo vzw. Een gespecialiseerde team van adviseurs en architecten werkt in heel wat Limburgse gemeenten aan kwaliteitsvol wonen. Dat doen we in open samenwerking met de lokale besturen, het provinciebestuur, de Vlaamse overheid en tal van partners die kunnen bijdragen aan beter wonen voor iedereen.

medewerkers

Wat doen we?

Haspengouw, Woonfocus en Aangenaam wonen in Nieuwerkerken en Sint-Truiden zijn de drie voornaamste projecten van het team Wonen. In die projecten werkt Stebo met verschillende gemeenten samen aan een goed lokaal woonbeleid (BVR 08/07/2016).

Bewoners krijgen advies en begeleiding bij de verbetering van hun woning. Architecten staan in voor technisch advies, en sociale adviseurs geven informatie en begeleiding bij de aanvraag van premies, fiscale tegemoetkomen en energiebesparende maatregelen. In alle gemeenten van ons werkingsgebied verzorgen de sociaal adviseurs een spreekuur in onze woonloketten. Regelmatig verzorgen we er ook infosessies.

Gemeenten krijgen steun en deskundige hulp bij het ontwikkelen en uitvoeren van een doordacht lokaal woonbeleid. Het team wonen ontwikkelt woonbeleidsvisies, organiseert woonoverleg en voert heel wat concrete acties uit in een samenspel met de gemeenten.

 

Onze actuele activiteiten

 

Onze recente publicaties

SPREEKUREN

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test