Woonfocus

logo woonfocusGeschiedenis

De overheid kent de gemeenten alsmaar meer opdrachten toe op het vlak van wonen. Om deze opdrachten aan te pakken en te stroomlijnen is er in 2011 een partnerschap aangegaan tussen 5 lokale besturen (Leopoldsburg, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Maasmechelen en Hoeselt). Dit project kreeg de naam ‘Woonfocus’. In 2014 is een projectverlenging toegekend voor 3 jaar voor de gemeenten Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Maasmechelen en Hoeselt. Leopoldsburg heeft beslist om uit het project te stappen. In 2017 is er, met de komst van het BVR van 08/07/2016, voor deze vier gemeenten een nieuw project gestart dat loopt tot eind 2019

Financiering

De eerste vier gemeenten werken al heel wat jaren succesvol samen. Hoeselt kwam erbij in 2011. De gemeenten hebben specifieke huisvestingsproblematieken met elkaar gemeen en willen daarom samenwerken en leren van mekaar. Stebo is als projectuitvoerder facilitator van dit project. Het projectbudget wordt gedragen door de deelnemende gemeenten en het Vlaamse Gewest.

Doel van het project

Dankzij dit project kunnen particuliere burgers gebruik maken van een loketwerking rond uiteenlopende woonvragen. Stebo geeft hierover advies en begeleiding via loketwerking, infomomenten en publicaties.

De gemeentebesturen worden ondersteund in de ontwikkeling van lokale woonbeleidsplannen, de organisatie van overleg met de lokale woonactoren en de aanpak van opdrachten voortvloeiend uit het grond- en pandendecreet en de Vlaamse Wooncode. Stebo begeleidt dit intensieve proces, zodat in samenwerking met de gemeente en Wonen Vlaanderen ambities, doelstellingen en acties geformuleerd kunnen worden voor een goed woonbeleid.

SPREEKUREN

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test