Chené Swart, narratief coach, organisatieadviseur en auteur van het boek ‘Re-authoring the world – The narrative lens and practices for organisations, communities and individuals’ komt vanuit Johannesburg naar België. Haar werk is van belang in de wereld van vandaag. Niet alleen pleit ze ervoor dat burgers actief worden in het vormgeven van de samenleving van morgen, ze wijst een inspirerend pad naar hoe dat in de praktijk kan.

 

We leerden Chené Swart kennen tijdens de Wereldconferentie Appreciative Inquiry in 2015 en ontdekten al snel het belang van haar visie voor ons werk in samenlevingsopbouw en ondersteuning van mensen. Haar benadering sluit bovendien als vanzelfsprekend aan bij de waarderend onderzoekende insteek die Stebo-medewerkers in praktijk brengen.

 

Chené Swart steunt haar denken en praktijk op het werken met verhalen. Mensen leven in een wereld van verhalen, zegt ze: van verhalen over onszelf, over anderen en over hoe het met de samenleving gesteld is. Die verhalen kunnen we met zorg onderzoeken en verrijken. Daar ligt de kiem van verandering en groei: want als we optimisme en kracht toevoegen aan onze verhalen, ontstaat er energie om in beweging te komen, om weer meer eigenaar te worden van ons leven en van de omgeving waarin we leven.

 

Een hoopgevende boodschap voor burgers die wakker liggen van de toekomst van hun samenleving dus. En net zozeer voor ons, medewerkers bij Stebo: coaches, opbouwwerkers, ondersteuners van lokale besturen en vrijwilligersinitiatieven. Wellicht ook voor jou. Vandaar deze uitnodiging.

 

Kennismaken met Chené en haar narratief werk kan tijdens een workshop op donderdag 28 januari, van 8u30 tot 12u30 in Hostel H, Hasselt. Hier kan je terecht voor info en inschrijving.

 

Meer lezen: In de aanloop van Chenés bezoek aan België, sprak onze nieuw(s)maker Griet Bouwen met haar. Daarover verscheen een artikel in het Nederlandstalige AI-magazine, november 2015. Je kunt het artikel hier lezen of hier downloaden.

 • Werkplekadvies info

  Selecteer een geldig formulier
 • Advies met financiële steun van de KMO-portefeuille 

   

  → WERKPLEKADVIES

  → Download of bekijk hier de algemene- en annulatievoorwaarden voor Stebo advies
  • test