15 gemeenten kiezen Stebo als partner in woonbeleid

Op 12 december 2019 keurde Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele het ministerieel besluit goed dat subsidies verzekert aan intergemeentelijke projecten rond woonbeleid (2020-2025). Gemeenten gingen in 2019 op zoek naar een mede-regisseur om de Vlaamse beleidsprioriteiten mee vorm te geven en uit te voeren. 15 gemeenten verlengden en/of gingen een nieuw engagement aan met Stebo! Daarmee zijn ook de inwoners verzekerd van een vast aanspreekpunt in hun gemeente.

Stebo Wonen IGS

Contact:

Hilde Van Ransbeke, coördinator afdeling wonen Stebo

hilde.vanransbeke@stebo.be

089/32 95 30

 

 

Lokaal woonbeleid versterken

In de afgelopen beleidsperiode ondersteunde Stebo al 13 gemeenten, daar komen vandaag 2 nieuwe bij: Diepenbeek en Zonhoven. De samenwerkingsverbanden zijn nu geclusterd naar 5 kleinere en logische gehelen (zogenaamde IGS’en). Ook zijn nieuwe doelstellingen geformuleerd voor de drie Vlaamse beleidsprioriteiten, waarin gemeenten samen met Stebo:

  • zorgen voor een divers en betaalbaar woonaanbod
  • werken aan de kwaliteit van het woonpatrimonium en de woonomgeving
  • inwoners met vragen over wonen informeren, adviseren en begeleiden

Dienstverlening aan inwoners

Inwoners van de 15 gemeenten kunnen vandaag dus terecht in woonenergieloketten. Daar zoeken Stebo adviseurs samen met hen naar een gepaste oplossing voor hun vragen rond wonen…én energie. Inderdaad, Stebo organiseert deze loketten samen met Energiehuis Limburg.

Zo bieden we een heldere en efficiënte dienstverlening met betrekking tot woon-/energiepremies, sociaal wonen, woningkwaliteitsnormen, hulp bij (ver)huren,… Kortom: eén plek per gemeente voor antwoord op en begeleiding rond alle woon-energievragen!

Klik even door voor meer info over onze woonenergieloketten.

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be