Zesde The Box opent in Hasselt

Stad Hasselt opent samen met Stebo het concept ‘The Box’. Het kant-en-klaar handelspand waar ondernemers hun idee tijdelijk kunnen testen. “Na een renovatieperiode van een 3-tal maanden openden op 3 oktober de deuren van onze eigen The Box,” aldus schepen van lokale economie Rik Dehollogne (N-VA). De eerste ondernemers zijn reeds begonnen aan de opbouw van, en voorbereidingen voor, hun feestelijke opening.

Opening The Box Hasselt Stebo Rik Dehollogne

In juni kondigde stad Hasselt de uitrol van ‘The Box’ aan, en na een flinke renovatie in het handelspand op de Maastrichterstraat 34, is het zo ver: The Box Hasselt opent haar deuren. Startende en creatieve ondernemers kunnen voortaan volop experimenteren met hun ideeën. De locatie in Hasselt is een ruim pand met grote etalage en ruimte voor een terras. De werken hebben het opgeleverd als een strakke en veelzijdige ruimte.

 

De eerste ondernemers die gebruikmaken van The Box Hasselt zijn Oxfam Wereldwinkel en De Wroeter. Al enige tijd speelden deze met het idee van een samenwerking, The Box biedt de perfecte proeftuin om dit in de praktijk te testen en af te toetsen of het Hasseltse publiek er wat voor voelt.

Stebo ontwikkelde The Box vanuit de overtuiging dat elke ondernemer de kans moet krijgen om zijn/haar droom waar te maken. In de andere steden blijkt dat ondernemers na hun verblijf in The Box sneller besluiten om een eigen zaak op te starten – heel vaak is dat dan in de lokale handelskern. Wat dan weer extra zuurstof geeft aan die handelskern.

“In steden zoals Gent, Brugge en Turnhout zien we het effect van The Box. Een dergelijk plug-and-play handelspand trekt telkens nieuwe ondernemers aan. Met een gevarieerd aanbod als gevolg. Daarmee is het een perfecte aanvulling op de bestaande handelszaken. We geloven sterk dat we met deze dynamiek de Hasseltse shopervaring completer kunnen maken,” klinkt Dehollogne.

“We zijn verheugd het startschot te geven voor deze samenwerking met Stad Hasselt”, zegt Frank Maleszka van Stebo. “Na succesvolle trajecten in andere grootsteden voelt het heel juist om ook in onze provinciale hoofdstad van The Box een feit te maken.”

Meer info:

Frank Maleszka, coördinator afdeling ondernemen

frank.maleszka@stebo.be

089/32 95 30

The Box Vlaanderen

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be