logo-stebo

Voorstelling E-book ‘Zuurstof voor Houthalen-Oost’

Bewoners, gebruikers en bezoekers bestudeerden de leefbaarheid van het centrumgebied rond het Lindeplein in Houthalen-Oost. Dat gebeurde in het participatieproject “Zuurstof voor Houthalen-Oost”, dat in juni 2017 startte. Burgemeester en schepenen gaven de opdracht. Stebo zorgde voor de regie.

Op 26 juni jl. presenteerde het projectteam van Stebo de in het project uitgetekende ontwerpscenario’s in dienstencentrum Perron-Oost. Ze deed dat samen met deelnemers uit het project.

Burgemeester Alain Yzermans en Erwin De bruyn gaven elk hun reflectie bij het project. Ze deden dat vanuit hun rol als respectievelijk opdrachtgever en opdrachtuitvoerder.

De burgemeester benoemde in zijn reflectie de sterke parallel tussen de resultaten van dit project en die van het onderzoek in het centrum van Houthalen. Ook daar is groen en meer veiligheid voor de zwakke weggebruiker het centrale issue. De burgemeester benoemde tevens de bijzondere kracht van het participatieve element in dit project en feliciteerde alle betrokkenen voor hun bijdrage. Hij  bepleitte een verdere uitwerking van de scenario’s door volgende besturen, bij voorkeur in samenwerking met Stebo en op een even participatieve wijze.

Erwin De bruyn feliciteerde burgemeester en schepencollege voor de autonomie die Stebo kreeg in het project en de totale afwezigheid van sturing door het bestuur in het project.

Er gingen stemmen op om deze ontwerpscenario’s nog verder te concretiseren op een participatieve wijze. Precies deze aanpak was immers de grote kracht van het project, dat een dynamiek in het sociale weefsel in Houthalen-Oost aanwakkerde en versterkte.

Het E-book beschrijft de ontwerpscenario’s in detail. Daarnaast geeft het een overzicht van de verschillende stappen in het project, inclusief de lessons learned.

Meer weten? http://houthalen-oost.be/e-book

Nog vragen?

Geen probleem

Stebo Wonen

0485 99 17 71

wonen@stebo.be

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

0485 99 17 71

info@stebo.be