Afscheid van opdracht, niet van opbouwwerk

Stebo hevelt Genks buurtopbouwwerk over naar SAAMO Limburg

Eind juni nam Stebo afscheid van buurtopbouwwerk als opdracht en afdeling. Een mijlpaal, want al van bij de oprichting in juni 1987 als STEunpunt BuurtOpbouwwerk is het actief in het buurtopbouwwerk in Genk. Toch blijft opbouwwerk sterk gefundeerd aanwezig binnen Stebo als grondhouding, stiel en sector. Andere opdrachten binnen opbouwwerk krijgen voortaan hun plek in de afdeling Werken.

Opdracht Genks buurtopbouwwerk


In 1987 begon Stebo aan de opdracht van buurtopbouwwerk in Genk. Nadat de decretale Vlaamse middelen medio '90 wegvielen, vergrootte het aandeel van het Genkse bestuur.

We voerden het buurtopbouwwerk in tandem uit met het wijkmanagement van stad Genk. 10 jaar later ging een groot deel van deze opdracht naar SAAMO Limburg.

Door de enorme inflatiedruk in 2022, besloten we na lang overwegen en met pijn in het hart om het opbouwwerk als opdracht helemaal over te dragen aan SAAMO Limburg. Door de vele vruchtbare samenwerkingen zijn we ervan overtuigd dat SAAMO Limburg het meest zekerheid kan bieden voor de verdere uitbouw van het buurtopbouwwerk in Genk.

 

Directeur Erwin De bruyn over het legaat buurtopbouwwerk.

Afscheid collega's


De personeelsvergadering was ook het moment voor een warme uitzwaai van onze straffe collega’s van team Buurtopbouwwerk. Collega’s Jens en Belgin kozen in mei al voor een nieuw professioneel engagement.

Vanaf derde links: collega's Hester, Jens, Ann en Belgin starten een nieuw professioneel avontuur.

Ann en Hester versterken sinds 1 juli SAAMO Limburg. Zo zetten zij hun waardevolle werking in de Genkse impulswijken verder. Wij hopen hierbij op nog meer kansen om samen te werken in de toekomst. Hoe dan ook wensen we onze collega's allemaal veel succes in hun nieuwe uitdaging.

 

Opbouwwerk binnen Stebo


Het vervroegd afronden van de opdracht wijkontwikkeling in Genk, betekent gelukkig niet het einde van opbouwwerk binnen Stebo.

Maatschappelijk opbouwwerk is een grondhouding, die elk van onze medewerkers met zich meedraagt. In ons methodisch handelen vanuit waarderend onderzoek dragen wij de stiel van opbouwwerker fier uit. Ook in de sector blijft Stebo een onafhankelijke, autonome sociale onderneming die initiatief neemt voor een betere wereld.

Andere opdrachten binnen opbouwwerk krijgen voortaan hun plek in de afdeling Werken. Die verruimt naar het bredere thema van sociale inclusie.

Samen borgen we het legaat en de principes van opbouwwerk in onze organisatie. Stebo blijft gegarandeerd ondernemen voor de samenleving.

Coördinator Jan Smits neemt afscheid van zijn team Buurtopbouwwerk.

Voor meer info:

Jan Smits, coördinator afdeling Werken

jan.smits@stebo.be

+32 477 37 25 07

www.stebo.be

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be