Maak kennis met Christof en Matheo!

Onze nieuwe gezichten bij team Energie

Energieadviseurs Matheo Palmisano en Christof Mues versterken sinds 10 februari 2023 ons team Energie. Tijdens huisbezoeken bij Limburgse inwoners voeren ze een energiescan uit. Dit is een snelle doorlichting van het energieverbruik van je woning, waarbij ze in kaart brengen hoe je via enkele simpele stappen energie kan besparen. 

Matheo komt uit de cosmeticasector, waar hij nu nog in het weekend werkt. Enkele jaren geleden volgde hij een opleiding Energiedeskundige bij Syntra. De energiesector is hem altijd blijven boeien, dus zit hij bij Stebo helemaal op zijn plek.

Christof heeft vanuit zijn beroepsverleden een sterke interesse in hernieuwbare energie. Hij heeft ervaring met en kennis van o.a. zonnepanelen en verwarmingsketels. Die kennis wil hij nu benutten en uitbreiden in zijn nieuwe job.

“Het geeft veel voldoening als je iemand met problemen rond, bijvoorbeeld, zijn energiefactuur plots een oplossing kan bieden. De blije glimlach en de reactie die je dan krijgt, geven me echt een 'tsjaka!'-gevoel."

Christof Mues, energieadviseur bij Stebo.

Hoe bevalt het werk bij Stebo?

Christof: "Super. Ik voelde me meteen thuis bij Stebo en dat gevoel is nu nog sterker. Alle collega's staan voor je klaar en helpen je verder als je met vragen zit. Het is een heel warme organisatie."

Matheo: "Ik deel dat gevoel helemaal. De mensen die hier werken zijn vriendelijk, behulpzaam en plezant. Daarnaast is de job zelf heel interessant. Ik leer constant bij en word gemotiveerd om zelf dingen op te zoeken. Het geeft altijd een goed gevoel als ik met die kennis mensen kan verder helpen."

Hoe ziet een typische dag eruit voor jullie?

Christof: "We doen drie huisbezoeken per dag voor een energiescan. Daarnaast is er het administratieve werk. Je maakt een scanrapport op en noteert de opvolging, zodat je volgende keer weer mee bent met wat je al gedaan hebt. Toch is iedere dag anders. Die afwisseling en het sociaal contact met de soms heel verschillende mensen is boeiend en fijn."

 

Nieuwe energieadviseurs Christof en Matheo voelden zich snel thuis bij Stebo

"Je weet nooit wie er opendoet wanneer je aanbelt, maar je hoopt dat je zoveel mogelijk kennis kan gebruiken om die persoon verder te helpen. Dat geeft veel voldoening. En als je het nog niet weet, zoek je het op en heb je weer wat nieuws geleerd voor je volgende huisbezoek. "

Matheo Palmisano, energieadviseur bij Stebo

Denk je na over energetische renovatie in jouw woning?
Wil je een energiescan laten uitvoeren?

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be