Extra hoge premies voor eigenaars van huurwoning

Huur- en IsolatiePremie

Wie eigenaar is van een huurwoning of -appartement, kan extra hoge premies krijgen voor dak- of zoldervloerisolatie, spouwmuurisolatie en hoogrendementsbeglazing. Een project van de Vlaamse overheid samen met netbeheerder Fluvius.

Stebo Huur- en Isolatiepremie

Meer info:

Wie zeker wil zijn of hij voldoet aan de voorwaarden voor deze HIP-premies,

neemt best contact op met An Liesens, an.liesens@stebo.be.

Ga je renoveren? Bekijk hier wat wij voor jou kunnen betekenen.

Technisch advies bij energiezuinige renovatie

Deze zogenaamde Huur- en IsolatiePremies (HIP) zijn echt wel de moeite waard! 20€/m² voor dakisolatie, 12€/m² voor spouwmuurisolatie en 85€/m² voor hoogrendementsglas. Wanneer de eigenaar de 3 maatregelen combineert, krijgt hij er bovendien van Fluvius nog eens een extra premie van 1250€ voor een woning of 625€ voor een appartement bovenop (benopass).

Wie één of meerder energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren, neemt hiervoor best contact op met architecten An Liesens of Debby De Krem van Stebo. Zij treden op als projectpromotor. “Het komt er op neer dat we de eigenaar volledig ontzorgen” zegt An Liesens. “We werken in voortdurend overleg met de eigenaar. Samen kijken we welke maatregelen er nodig zijn. We doen de nodige opmetingen, vragen offertes op en berekenen de premies. Met dat resultaat stappen we naar de eigenaar en doen hem het voorstel. Zo weet hij op voorhand precies wat het uiteindelijk gaat kosten.”

Wanneer een eigenaar zijn goedkeuring geeft, ondernemen An en Debby verdere stappen. “We laten de werken uitvoeren en controleren of die zijn uitgevoerd volgens de offerte. Uiteindelijk helpen we met het aanvragen van de premies. Het restbedrag (factuurbedrag min verhoogde premie) is uiteindelijk voor de eigenaar. Dit bedrag kent hij precies op het voorhand. We merken dat steeds meer eigenaars kiezen voor deze formule van totale ontzorging en extra premies. ”

In 2019 heeft Stebo de energetische renovatie van  400 huurwoningen op deze manier begeleid.  “Een win-win situatie voor zowel eigenaar als huurder. De eigenaar maakt zijn woning future-proof. En de huurder heeft een lagere energiefactuur en krijgt er heel wat wooncomfort bovenop”.

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be