Focus op energiezuinige woningen!

Versterking

Energiezuinige woningen blijven onze focus - ook in corona tijden. Daarom verwelkomde de afdeling energie de afgelopen maanden maar liefst drie nieuwe collega’s. Adviseurs Nick Gielen en Wesley Frederix brengen tijdens huisbezoeken in kaart hoe Limburgse huishoudens via simpele stappen energie kunnen besparen. Lore Peeters geeft technisch advies aan particulieren die willen meestappen in collectieve renovatieprojecten.

3 nieuwe collega's afdeling energie Stebo

Energiethema

Op de vraag of het nuttig is om ook tijdens een corona lockdown te blijven inzetten op energie efficiëntie, antwoorden de drie volmondig Ja!.

“De klimaatopwarming zal ook na corona nog bestaan”, weet Lore te vertellen. “Dat we als organisatie kunnen bijdragen aan een oplossing geeft enorm veel voldoening.”

Wesley en Nick vullen aan: “We moeten energiearmoede bij de wortels vatten. Elke dag waarop er minder energie verbruikt wordt, is een gewonnen zaak voor zowel de portemonnee als voor het milieu. De winter staat voor de deur. Dat is voor ons een belangrijk seizoen. Zeker nu er veel gezinnen in een financieel moeilijke situatie zijn beland ten gevolge van de corona crisis. Het is meer dan ooit nodig om onze dienstverlening verder te zetten zodat bewoners op ons kunnen terugvallen voor advies en ondersteuning.”

 

Maatschappelijk engagement

Het is dat maatschappelijk engagement dat de nieuwe collega’s aanzette om te solliciteren bij Stebo. “Deze organisatie ondersteunt mensen om kansen te zien en te grijpen,” zegt Nick. “Dat merk ik elke dag opnieuw.”

Ook de samenwerking met uiteenlopende profielen spreekt hen aan. Tijdens die contacten maken ze alle drie op hun eigen manier gebruik van eerdere werkervaringen, gaande van sociaal-educatieve skills als leerkracht over projectmanagement tot technische kennis. Eén ding hebben ze alvast gemeen: een gezonde interesse voor duurzame energie! En die interesse werkt aanstekelijk bij bewoners, architecten en aannemers.

Huisbezoeken

Denk je na over energetische renovatie in jouw woning? Of wil je een energiescan laten uitvoeren? Huisbezoeken kunnen doorgaan, met respect voor de nodige richtlijnen. Laat deze plannen dus niet in de (energiezuinige) ijskast liggen, en neem contact met ons op!

 

Meer info?

Ontdek het aanbod van de afdeling energie.

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be