Franky Dautzenberg – stage lopen bij Stebo!

Franky Dautzenberg vond bij Stebo een stageplek om zijn opleiding ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting af te sluiten. Grote kans dus dat je hem op maandag tegen het lijf loopt in één van onze locaties – en dit nog tot juni 2020. De opleiding ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting is een vierjarig traject waarbij de eigen ervaringen van de cursist professioneel worden ingezet. Franky werkt over de Stebo afdelingen heen om de communicatie naar onze doelgroepen onder de loep te nemen.

Franky Dautzenberg - stage Stebo

Noot van de redactie:

Toen ik deze tekst aan Franky liet nalezen, kreeg ik meteen het volgend advies. Ik schreef: “Door welke bril moeten we kijken om de doelgroep zo empathisch mogelijk te benaderen en te begeleiden” . Perfecte zin volgens mij, niks aan de hand. Ik zag het niet. “Moeten” zei Franky. “Moeten. Wij gaan zeggen wat anderen ‘moeten’ doen. Je vergroot de afstand met je publiek, je betrekt hen te weinig. Door ‘moeten’ simpelweg te vervangen door ‘kunnen’, verander je de toon en vraag je je publiek om te participeren”. Een klein detail inderdaad, maar een wereld van verschil.

 

 “Ik wil proberen om de vertaling naar de leefwereld zo optimaal mogelijk te maken. En andersom. Want communicatie is tweerichtingsverkeer waarbij aan beide kanten van de lijn soms wel eens ruis zit. De leefwereld van kwetsbare klanten staat vaak mijlenver af van diegene die ermee in aanraking komt.  Tijdens deze stage hoop ik alle collega’s bij Stebo inzichten te geven in deze leefwereld. Dat kunnen kleine dingen zijn waar ze zelf soms niet eens bij stilstaan. Een klein detail kan voor iemand anders een wereld van verschil betekenen. Als je het maar opmerkt”.

Door welke bril kunnen we kijken om de doelgroep zo empathisch mogelijk te benaderen en te begeleiden? Wie daar nu al een vraag over heeft, kan Franky altijd contacteren op franky.dautzenberg@stebo.be

In juni zal Franky afstuderen en we hopen dat zijn stage bij Stebo voor hem zal bijdragen tot een goede start voor het nieuwe werkveld.

Wil je zelf stage lopen bij Stebo?

Vul dan even het stageformulier in.

 

 

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be