Hasselt kiest voor een ‘The Box’ in de binnenstad

Kansen bieden

De stad Hasselt introduceert samen met Stebo in het concept ‘The Box’. Hiermee kunnen ondernemers hun idee tijdelijk testen in een kant-en-klaar handelspand. “We willen dé shoppingstad van de toekomst blijven. Dit initiatief kadert perfect in die ambitie,” aldus schepen van lokale economie Rik Dehollogne (N-VA). De verbouwingen werden gestart, in september volgt de opening.

Stebo_TheBox Stad Hasselt

Samenwerking Stad Hasselt en Stebo

“We zijn verheugd dat de Stad Hasselt overtuigd is van de meerwaarde van ons concept”, zeggen Frank Maleszka en Robin Kuijpers van Stebo. “Onze ondernemers community is zelf ook vragende partij om naar hier te komen. Het voelt goed aan om na Genk, Brugge, Gent en Turnhout nu ook Hasselt toe te voegen aan de keten ‘The Box Vlaanderen’.”

De komende maanden wordt het gekozen pand omgebouwd zodat alle faciliteiten aanwezig zijn. Dit gebeurt in nauwe samenwerking tussen stad Hasselt en Stebo. De opening is gepland voor september.

 

The Box in Hasselt

In een leegstaand handelspand op de Maastrichterstraat 34, tussen bakkerij Vangrootloon en café De Kleine Hal, kan er vanaf september volop geëxperimenteerd worden met ondernemersideeën. “Hasselt wil ook na de coronacrisis dé shoppingsstad van de toekomst zijn en blijven. We willen nu, meer dan ooit, ondernemerschap ondersteunen. Daarom introduceren we in samenwerking met Stebo het concept ‘The Box’”, opent schepen Dehollogne.

The Box is een kant en klaar winkelpand, inclusief vereiste vergunningen en verzekeringen, waarin startende en creatieve ondernemers tijdelijk hun ondernemersidee kunnen starten. Een soort tussenstap om een concept op de wereld los te laten in een reële marktsituatie. Groot voordeel is dat de vaak erg hoge opstartkosten wegvallen. “We vonden in de Maastrichterstraat een prima locatie. Daarmee tonen we ook dat ons geloof in deze buurt groot is, zeker met de verkoop en herbestemming van een deel van het TT-Center”, legt Dehollogne uit.

Startende ondernemers met open armen ontvangen

“In steden zoals Gent, Brugge en Turnhout zien we het effect van The Box. Een dergelijk plug-and-play handelspand trekt telkens nieuwe ondernemers aan. Met een gevarieerd aanbod als gevolg. Daarmee is het een perfecte aanvulling op de bestaande handelszaken. We geloven sterk dat we met deze dynamiek de Hasseltse shopervaring completer kunnen maken,” klinkt Dehollogne strijdvaardig.

Stebo ontwikkelde The Box vanuit de overtuiging dat elke ondernemer de kans moet krijgen om zijn/haar droom waar te maken. Starters krijgen er ook de nodige begeleiding en worden opgenomen in een community van (ervaren) collega’s. In de andere steden blijkt dat ondernemers na hun verblijf in The Box sneller besluiten om een eigen zaak op te starten – heel vaak is dat dan in de lokale handelskern.

Daarmee past dit opzet ook binnen de visie van de stad om startende ondernemers zo veel mogelijk te ondersteunen. Ook de VZW Centrummanagement zal nauw betrokken worden in het project, aangezien het faciliteren in ruimte en het promoten van de binnenstad twee prioriteiten zijn van de vereniging.

Meer info:

Robin Kuijpers, consulent ondernemen

robin.kuijpers@stebo.be

089/32 95 30

The Box Vlaanderen

 

 

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be