Heropening The Box Dampoort

Na een indrukwekkende renovatie heropenden de Stad Gent en Stebo vzw 'The Box Dampoort' als volwaardige horeca-testruimte. Horecastarters kunnen hier vanaf nu met de juiste uitrusting en ondersteuning aan de slag. De eerste ondernemers die mogen proeven van de vernieuwde The Box Dampoort zijn die van 'Tropicalia'.

Heropening The Box Dampoort Gent

De afgelopen 2,5 jaar presenteerden meer dan 180 ondernemers hun business idee in The Box Dampoort. Daaruit bleek dat vooral horeca concepten het goed doen in de Dampoortstraat. Omdat de keukeninrichting te beperkt was en de stijl wat te strak naar de zin van de ondernemers, gingen in augustus de deuren dicht voor een verbouwing. Een nieuwe vloer zorgt nu voor een warmere uitstraling en een professionele keuken voor de nodige infrastructuur. Op die manier komen we dus tegemoet aan de vraag van startende ondernemers in de horecasector.

 

 

Uit de bevraging bleek ook dat horeca-starters een langere testperiode verlangen. Ondernemers kunnen The Box in Gent daarom vanaf nu tot 3 maanden gebruiken als testomgeving, in plaats van 1 maand.

Uiteraard biedt The Box ook nog steeds een testplatform aan starters in de detailhandel met The Box Nederkouter in Gent.

 

Eerste gebruikers: Tropicalia

De eerste ondernemers die mogen proeven van de vernieuwde The Box Dampoort zijn die van 'Tropicalia'. Zij 'verlengen de zomervibes' met hapjes, drankjes en muziek van 20 september tot 13 oktober.

The Box: een testplatform voor ondernemers

The Box Vlaanderen is een keten van plug & play handelspanden in verschillende Vlaamse centrumsteden. The Box biedt een totaalconcept: een winkelpand waar de voorzieningen, verzekeringen en vergunningen al in orde zijn. Een diverse set (modulaire) meubels laat toe de winkel vlot en naar eigen stijl in te richten. Ondernemers kunnen hun concept tonen en aftoetsen op weekend-, week- en maandbasis, met een maximumbezetting van 3 maanden. The Box vergroot het bereik van ondernemers en versterkt hun communicatie via een netwerk van professionele partners. The Box betekent ook een toegevoegde waarde voor de handelskern: de constante wissel van ondernemers brengt een dynamiek van nieuwe bezoekers en consumenten op gang.

 

Meer info?

https://theboxvlaanderen.be/

robin.kuijpers@stebo.be

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be