Heusden-Zolder zet in op informeren en sensibiliseren

Corona richtlijnen

Op 11 mei openden ook in Heusden-Zolder de winkels opnieuw hun deuren, op 18 mei kwamen daar de kappers en andere contactberoepen bij. Enthousiast hernamen de handelaars hun dagelijkse activiteiten met de veiligheid van hun klanten en medewerkers als prioriteit. Toch bleken de uitgeschreven richtlijnen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan niet altijd even duidelijk. In plaats van te sanctioneren, besloot het lokaal bestuur om te informeren en te sensibiliseren over het correct toepassen van de maatregelen. Stebo consulent Jos Put werd mee ingeschakeld.

Ondernemen_Buurtzaken_062020

Meer info:

Jos Put - consulent Buurtzaken

jos.put@stebo.be - 011 57 19 29 11

Buurtzaken

“We merkten dat zowel de detailhandel, contactberoepen en grote ketens bij het heropenen van hun zaak de richtlijnen niet altijd volledig respecteerden,” weet Jos Put te vertellen. Heel vaak gebeurde dit ongewild, zo bleek uit gesprekken met de zaakvoerders.

Jos werkt al jaren als consulent in de Heusden-Zolderse handelskernen. Dankzij de opgebouwde vertrouwensrelatie kon hij de handelaars aanspreken over de ‘overtredingen’ en hen tips meegeven over hoe het beter kan. Die positieve aanpak werd in dank afgenomen, en de adviezen met veel plezier opgevolgd. Klanten kunnen nu in alle veiligheid bij hen terecht.

#ikkooplokaal

De gemeente Heusden-Zolder neemt sinds het begin van de coronacrisis initiatief om de handelskernen te ondersteunen. In samenwerking met de Middenstandsraad werkte het lokaal bestuur een aantal maatregelen uit om de economie een hart onder de riem te steken. En dit onder de noemer #ikkooplokaal. Zo vind je op de gemeentelijke website een overzicht van handels- en horecazaken die online verkoop, take-away of thuisbezorging aanbieden. Het lokaal bestuur plant momenteel ook extra acties om de ondernemers extra in de verf te zetten.

Samenwerking

“In voorbereiding op die acties willen we ook horen wat er leeft op het terrein, waar handelaars en zelfstandigen nood aan hebben,” zegt schepen van economie Isabelle Thielemans. “Stebo is daarbij een uitstekende partner en tussenpersoon. De handelsconsulent zorgt voor een positieve drive in deze toch gevoelige kwestie.”

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be