Jaarverslag 2022

Een overzicht van onze voornaamste realisaties van 2022.

Met het afsluiten van onze jaarrekening, presenteren we je graag onze realisaties voor 2022. 

2022 kondigde zich zonnig aan na twee jaren van pandemie. Helaas zorgde de door de oorlog in Oekraïne aangewakkerde energiecrisis voor een inflatie van een niveau dat we de voorbije 40 jaar niet meer gekend hebben. We moesten alle zeilen bijzetten om de kosten te beheren.

De investeringen die Stebo de voorbije 10 jaar heeft gedaan in haar energiezuinig en duurzaam patrimonium heeft geloond. De stijgende energiekosten waren daardoor geen factor van betekenis voor ons budget. Wel de loonindexaties die zich opstapelden en de begroting onder druk zetten.

We heronderhandelden de financiering van een aantal samenwerkingsovereenkomsten en hebben niet elke afgezwaaide medewerker meteen vervangen. Zo bleven we uit de rode cijfers.

Tegelijk bereikten we nooit eerder zoveel klanten als afgelopen jaar! Een record aantal Limburgse huishoudens deed beroep op de diensten van Stebo, vooral in de afdelingen Wonen en Energie.

We mogen dan ook met fierheid terugblikken op een sterk 2022 en kijken samen met jou vooruit naar nieuwe avonturen in 2023.

Stebo wil haar bescheiden bijdrage tot een betere wereld blijven leveren.

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30