Klaar voor een jumpstart?

Inclusief ondernemen

Inclusief ondernemen is één van de belangrijkste beleidsthema’s voor Vlaams minister van Werk Hilde Crevits. Stebo zette hier de afgelopen 20 jaar al sterk op in. Met Jumpstarters gaan we nog een stap verder: in een uniek aanbod én vanuit een unieke samenwerking richten we een one-stop-shop in voor starters met een afstand tot het ondernemerschap.

Ontwerp zonder titel - 2021-01-29T092147.471

One-stop-shop

We lazen het al in een grootschalig onderzoek van de UHasselt en Het Belang van Limburg: een kwart van de Limburgers heeft intenties om een eigen zaak op te starten. Ook in de rest van Vlaanderen zet deze trend zich verder. Er staan echter enkele drempels in de weg om dit toekomstig potentieel te verzilveren. Zo twijfelen heel wat kandidaat ondernemers aan hun ondernemerscompetenties en hebben ze niet de nodige inzichten om een ondernemingsplan op te stellen. Dat is niet anders voor werkzoekenden, kwetsbare werknemers, inburgeraars en niet-beroepsactieven. Daar is de afstand tot het ondernemerschap zowaar nog groter. Jumpstarters werkt de bestaande drempels voor deze groep potentiële starters weg door hen te begeleiden in een one-stop-shop.

Doorheen het traject leren de kandidaat ondernemers niet enkel het reilen en zeilen van ondernemen in Vlaanderen kennen, maar krijgen ze ook inzicht in hun eigen competenties en de noden van hun onderneming. Samen met professionele adviseurs komt het businessidee daarna steeds dichter bij de realiteit in de vorm van een concreet actieplan. Nood aan gespecialiseerde begeleiding? Via de Jumpstarters ‘menukaart’ kan gekozen worden voor ondersteuning bij een haalbaarheidsadvies, een bijkomende opleiding, loopbaanbegeleiding,…. Een begeleidingstraject duurt maximum 12 maanden, eventueel gevolgd door 6 maanden nazorg.

Unieke samenwerking

Jumpstarters staat niet enkel voor dé plek om je ondernemersdroom waar te maken. De dienstverlening bundelt ook het ondernemersaanbod van verscheidene gevestigde organisaties. Stebo werkt in co-aannemerschap met Syntra Limburg. Daartoe werden respectievelijk de voormalige projecten ‘Project AZO!’ en ‘Maak Werk van Je Zaak’ samengevoegd. Alle Vlaamse SYNTRA’s, Starterslabo’s en MicroStart vervolledigen het consortium van deze door ESF Vlaanderen, VLAIO en VDAB gefinancierde dienstverlening.

Door deze unieke samenwerking kunnen kandidaat-ondernemers nu op twee fysieke locaties terecht met vragen over en begeleiding rond het opstarten van een eigen zaak.

Jumpstarters

Ben jij klaar voor een jumpstart?

Meer info:

Frank Maleszka, coördinator afdeling ondernemen Stebo

frank.maleszka@stebo.be

www.jumpstarters.be 

 

 

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be