Kopeik fixt da!

Kopeik fixt da!

Gedurende 5 weken werkte Nieuw Dak samen met Stebo en bewoners van de Kopeikstraat in Genk Sledderlo aan het project "Kopeik fixt da"! Een project waarmee we huurders ondersteunden om zelf actie te ondernemen rond het samenleven in en rond het gebouw.

In totaal werkten 23 mensen mee en kwamen we samen tot 3 concrete acties om in de komende weken te realiseren:

Geen sigarettenpeuken meer op de Kopeikstraat
De overlast van sigarettenpeuken willen de huurders aanpakken door asbakken te plaatsen én door affiches met een duidelijke boodschap te verspreiden. De tekeningen voor de affiches maakte één van de huurders! De groep werkte samen om het nodige materiaal te verzamelen, brieven met een warme oproep voor het gewenste gedrag te posten en de affiches te verspreiden. Met een positieve gedragsverandering als doel, gaan ze er voluit voor!

Voetbalgoals
De 4 jongste deelnemers in het project droomden van sportmogelijkheden rond de Kopeikstraat. Ze werkten het plan uit om samen 2 voetbalgoals te maken. De jongens trokken zelf naar de wijkmanager in Sledderlo om hiervoor toestemming te vragen en te krijgen. Ze kochten houten palen en de stad Genk ondersteunt het project met een voetbalnet. Zo maakten deze jongens hun droom zelf waar!

Burenpot
We kunnen samen dromen en samen werken om dromen te doen uitkomen. Natuurlijk helpt het ook als hiervoor middelen zijn. Bij de groep ontstond het idee om een "burenpot" samen te leggen. Een groep bewoners zal zich engageren om de bijdrage te verzamelen, en hoopt zo deze zomer nog een deel hiervan te kunnen gebruiken voor een gezellige burenbarbecue!

Goed gefixt zeggen we dan!

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be