Update

Mijn VerbouwPremie voor gascondensatieketels valt weg

De premie voor gascondensatieketels valt volledig weg voor eindfacturen vanaf 1 november 2023. Je kan Mijn VerbouwPremie voor een gascondensatieketel nog aanvragen tot en met 31 oktober 2024. Wie wil investeren in duurzame energie, kan nog rekenen op premies voor warmtepompen, warmtepompboilers en zonneboilers.

Voorwaarden

Voor Mijn VerbouwPremie voor gascondensatieketels komen alleen eigenaar-bewoners uit de eerste inkomenscategorie* of verhuurders via een sociaal verhuurkantoor (SVK) in aanmerking. De premie geldt alleen voor gascondensatieketels met productlabel A.

Mijn VerbouwPremie voor een gascondensatieketel bedraagt 1.800 euro, met een maximum van 40% van het factuurbedrag, exclusief btw.

Vervang je een oude verwarmingsinstallatie op stookolie? Dan bedraagt Mijn VerbouwPremie voor een gascondensatieketel 2.500 euro, met een maximum van 50% van het factuurbedrag, exclusief btw.

Vraag online Mijn VerbouwPremie aan.
Vraag online Mijn VerbouwPremie aan.

Eindfactuur tot 31 oktober

Je kan de aanvraag voor Mijn VerbouwPremie voor een gascondensatieketel nog indienen tot en met 31 oktober 2024 voor eindfacturen tot en met 31 oktober 2023. Facturen mogen maximaal 2 jaar oud zijn op het ogenblik van de aanvraag.

Verbouwers die investeren in duurzame energie, kunnen nog steeds rekenen op premies voor warmtepompen, warmtepompboilers en zonneboilers.

Alle voorwaarden vind je terug op www.mijnverbouwpremie.be.

* jaarlijks inkomen gelijk of lager aan 40.730 euro voor een alleenstaande en 57.020 euro voor een koppel, per bijkomende persoon ten laste verhoogd met 4.160 euro

Hulp nodig bij je aanvraag? Maak een afspraak met het woonenergieloket van jouw gemeente.
Hulp nodig bij je aanvraag? Maak een afspraak met het woonenergieloket van jouw gemeente.

Mijn VerbouwPremie?

Mijn VerbouwPremie is de eengemaakte premie van de Vlaamse overheid voor renovatie en energiebesparende investeringen. Het inkomen van de eigenaar(s) en de gezinssituatie bepalen welke categorieën je kan aanvragen en het uiteindelijke premiebedrag.

Zelf Mijn VerbouwPremie aanvragen? Wij zetten je op weg met dit handig stappenplan.

Voor meer informatie of andere premievragen, kan je contact opnemen met het woonenergieloket in jouw gemeente.

logo-energiehuis
Logo Stebo

Voor meer info:

Hilde Van Ransbeke, coördinator afdeling Wonen

hilde.vanransbeke@stebo.be

+32 89 39 16 22

stebo.be/woonloket-premieadvies

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be