Minister Lydia Peeters op bezoek
naar aanleiding van 10 Jaar Duwolim.

Op dinsdag 23/04/2009 zag Duwolim het levenslicht. Als mede-oprichter en actieve partner blikken we met trots terug op het afgelopen decennium. Minister Lydia Peeters vierde dit jubileum samen met andere genodigden in de Stebo Homebase.

10 Jaar Duwolim betekent…

Sinds de erkenning in 2009 werden al 4.973 woningen energiezuiniger gemaakt dankzij Duwolim, het grootste Energiehuis in Vlaanderen en een gevestigde waarde in Limburg. Dat is 1,26 % van het totale Limburgse woningpatrimonium. 10 jaar en 8 ministers en staatssecretarissen later kijkt Duwolim niet alleen terug op meer dan 6 000 afgesloten sociale leningen met een totale investering t.b.v. € 62.150.187  voor energierenovatiewerken bij particulieren, maar bereiden we ons, als nieuw Vlaams Energiehuis, ook voor op onze nieuwe opdracht: de uitbouw van de energieloketten, nog uitgetekend door de vorige minister.  Voor onze huidige minister Lydia Peeters zijn wij een voorbeeld voor Vlaanderen.

Lydia Peeters: “Duwolim is een van de meest succesvolle energiehuizen in gans Vlaanderen. De afgelopen jaren boden zij een geïntegreerde aanpak aan waarbij ze volop inzetten op samenwerking met verschillende partners. De mooie cijfers van de renteloze energieleningen tonen nogmaals aan dat Duwolim haar taak met verve vervult. Hier kunnen sommige van de 18 andere energiehuizen in Vlaanderen een voorbeeld aan nemen.”

Met onze sociale energieleningen gaan we de strijd tegen energiearmoede aan door ons speciaal te focussen op leners uit een bijzondere doelgroep: mensen die genieten van de verhoogde tegemoetkoming in de ziektekosten, of gezinnen of alleenstaanden met een erg beperkt inkomen, al dan niet in begeleiding bij het OCMW. Duwolim kende niet minder dan 26,3% van de leningen toe aan deze prioritaire doelgroep. Dankzij de samenwerking met ons provinciebestuur kunnen de Limburgers nog steeds bij ons terecht voor een Duwolimplus lening aan 2% om energierenovaties te doen.

– Carien Neven (voorzitter Duwolim cvba)

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be