Terugblik

Netwerkmoment ‘Soft Skills’

The Box Vlaanderen en Starterslabo Limburg organiseerden op 4 mei een geslaagd netwerkmoment in Hasselt. Een enthousiaste groep startende en al wat meer ervaren ondernemers wisselden hun ervaringen uit over ‘soft skills’ in het ondernemerschap. Een uiteenzetting van Marc Beenders (Corporate Community Manager LRM en Gastdocent UHasselt) zorgde voor stof tot gesprek.


“Niet je idee, maar wat je ermee doet maakt het verschil.”

Na een blitzbezoek aan The Box Hasselt en huidig Box-bewoner kunstenaar Bart Deglin zakten we af naar het pand van Circulair Werk(t). Ondernemende creativiteit troef! Eerst namen Vanessa en Esther ons mee in de werking van The Box Vlaanderen en Starterslabo Limburg. Als kers op de taart surften we samen met Marc Beenders door de vijf thema’s uit het boek ‘Soft Skills in ondernemerschap’ dat hij samen met Pieter Vandekerkhof (Professor Ondernemerschap UHasselt) schreef.


Wat bleef hangen?

“Vaak neem je iemand aan omwille van zijn hard skills, maar ontsla je iemand omwille van zijn soft skills.” resoneerde bij deelnemers Nele en Lisa. Lisa zit momenteel in een Starterslabo traject en zet haar eerste stappen in het ondernemerschap als grafisch designer.

“Ondernemen is een groeiproces. Ik heb mezelf al dikwijls verbaasd tijdens het traject – ik groei niet enkel als ondernemer, maar ook als mens. De support waarop je kan rekenen binnen Starterslabo doet enorm veel. Weten dat ik een afspraak kan plannen als ik ergens mee zit en dat ik een klankbord heb bij twijfels … dat is voor mij echt heel waardevol. Ik ben ondertussen zo enthousiast aan het ondernemen dat ik zelfs mijn vriendin Nele aangestoken heb. Ook bij haar begint het te kriebelen om haar ideeën in de praktijk om te zetten.”

Vanessa en Esther
Vanessa en Esther
Marc Beenders - Soft Skills in Ondernemerschap
Marc Beenders - Soft Skills in Ondernemerschap

 

“Heb je vanavond al met iemand die je niet kent gebabbeld?”

Meer was er niet nodig om het netwerken in gang te zetten. Nagenieten deden we met een drankje en een hapje van vegan cateraar Soft, 100 procent planted based.

Shauni van Soft startte in april 2021 met Labo. Na een begeleiding voor het aanvragen van een startlening is Shauni 100 procent klaar om haar eigen zaak te starten op de Lutgart, beleef en creëer-site in Beringen. Veel succes – je hapjes hebben alvast gesmaakt.

Netwerkmoment 4 mei 2022

Team ondernemen

Droom je van een eigen zaak maar twijfel je over de haalbaarheid? Ben je op zoek naar middelen en ruimte om je businessidee uit te testen? Wij creëren voor jou een veilige omgeving om te experimenteren en te groeien!

www.stebo.be/ondernemen

www.starterslabo.be

www.theboxvlaanderen.be

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be