Gratis onafhankelijke renovatiebegeleiding
voor recente kopers

Verbeter het energielabel van je woning!

Kocht je na 1 januari 2023 een woning in Limburg met een EPC-label C, D, E of F? Wij helpen je graag met onze onafhankelijke en gratis renovatiebegeleiding!

“Doe ik de juiste investeringen?”
“Hoe pak ik de werken aan om ze betaalbaar te houden?”
“Hoe behoud ik zoveel mogelijk wooncomfort tijdens de werken?”
“Hoe kies ik een aannemer?”
“Heb ik recht op een premie of andere financieringsmogelijkheden?”

We bezorgen je het antwoord op al deze vragen!

 

Binnen 5 jaar naar EPC-label D … of beter!

Sinds 2023 ben je in Vlaanderen als nieuwe eigenaar van een woning met label E of F verplicht om de woning binnen de 5 jaar te renoveren naar een label D. Dit zowel bij aankoop van je woning, als bij een erfenis of schenking. Hierbij helpen we je graag!

Deze nieuwe regel is een eerste stap van de Vlaamse Overheid. Tegen 2050 wil ze dat iedere woning label A draagt. Daarom begeleiden wij ook nieuwe eigenaars van woningen met EPC-label C en D.

Energetisch renoveren, een win-win

Je woning energetisch renoveren doe je niet onvoorbereid. Om kosten en moeite te besparen, doe je dit best gestructureerd. Wij helpen je daar graag bij. Want uiteindelijk win je er alleen maar mee. Je maakt je woning klaar voor de toekomst en vergroot je wooncomfort. Je energiezuinige woning verbruikt minder elektriciteit en fossiele brandstoffen, wat zichtbaar wordt op je facturen. En je woning stijgt in waarde!

Energieconsulent An voert Mijn Verbouwbegeleiding voor recente kopers uit. ©Fluvius

“Wij geven recente kopers de kans om goed en voordelig te renoveren. Zo bespaar je energie. We vertalen moeilijk en technisch vakjargon om je meer inzicht te geven in je renovatiemogelijkheden. Samen maken we je woning klaar voor de toekomst!”

An Liesens, technisch adviseur bij Stebo.

Laat je renovatie renderen!

Onze technisch adviseurs zijn geschoolde professionals. Na een huisbezoek geven we je gratis en onafhankelijk advies. Zo krijg je inzicht in de mogelijkheden van jouw energetische renovatie. Samen stellen we een plan van aanpak op om je woning energiezuiniger te maken. We bekijken wat haalbaar is op korte én lange termijn.

Natuurlijk bepaal jij wat er wel en niet gebeurt. We nemen je renovatie niet over! Wel zoeken we samen een antwoord op je vragen. Onze begeleiding is méér dan een stappenplan op papier. We gaan voor een persoonlijke aanpak en werken op maat van jouw woning én budget.

Renoveerders in de kijker

Glenn Rutten en Vicky Vanclee kochten een woning in Wellen met EPC-label F. Om dit te verbeteren,  kwamen ze bij Stebo terecht. Over een gratis energiedoorlichting moesten ze geen twee keer nadenken!

Renovatieplannen op korte termijn

  • Asbestdak vervangen
  • Spouwmuurisolatie plaatsen
  • Moderne elektriciteit leggen
  • Interieur woning

Glenn: “Tijdens het eerste huisbezoek kregen we handige trucs mee van de adviseur, zoals hoe je het soort beglazing kan identificeren. Via enkele richtprijzen kregen we een eerste zicht op de totale kostprijs van onze verbouwing. De adviseur bracht ons in contact met aannemers en vakmensen, waarbij we meer informatie konden inwinnen.”

Vicky: “Voor ons – een jong koppel zonder ervaring met verbouwen - was de begeleiding van Stebo een goede basis om op verder te bouwen. We kregen een goed zicht op de werken en welke we op korte en op langere termijn willen uitvoeren. De aangereikte aannemers kwamen goed van pas. Ook leerde Stebo ons de premiemogelijkheden kennen. Erg belangrijk, want we willen toch goed op ons geld letten. Zowel tijdens de verbouwing als daarna, met het oog op de hoge energieprijzen.”

Meer weten?

An Liesens, architect-technisch adviseur

an.liesens@stebo.be

+32 488 75 15 34

www.stebo.be/energie


Uitvoerende partners renovatiebegeleiding:

Logo Dubolimburg
Logo Stebo

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be