Renoveer voordelig met Mijn VerbouwBegeleiding

Gratis en onafhankelijk advies op maat

Enkele jaren geleden kochten Marlies Martens en Jens Jacobs een woning uit 1980 in Alken. Ze maakten
renovatieplannen en zochten online naar eventuele premies waar ze recht op hadden. Ze bleven met heel wat
vragen zitten. Daarom deden ze beroep op Mijn VerbouwBegeleiding.

© Gemeente Alken

 

Als inwoner van Alken heb je recht op gratis onafhankelijk advies. Gemeente Alken werkt daarvoor samen met Energiehuis Limburg, een partnerschap waartoe Stebo behoort.

“Onze doelstelling? Iedereen de kans geven om goed en voordelig te renoveren en zo energie te besparen! We vinden het belangrijk om moeilijke vaktermen te vertalen. Zo geven we onze klanten meer inzicht in hun renovatiemogelijkheden. Samen maken we je woning klaar voor de toekomst!”

- Debby De Krem, technisch adviseur

Technisch adviseur Debby De Krem geeft onafhankelijk advies aan bewoners van Alken. © Gemeente Alken
Technisch adviseur Debby De Krem geeft onafhankelijk advies aan bewoners van Alken. © Gemeente Alken

Op korte en lange termijn


In september ging Debby bij Marlies en Jens op huisbezoek. Na een rondleiding door de woning bekeken ze samen de verschillende renovatiemogelijkheden. “Een nieuw dak is voor ons de eerste prioriteit, omdat we geen geïsoleerd dak hebben. Het onderdak ontbreekt”, aldus Marlies en Jens.

“Daarnaast hebben de ramen een verouderde dubbele beglazing. Nieuw glas zou 3 keer zo goed isoleren als het bestaande glas," vult Debby aan. "De oude stookolieketel vervingen ze na de aankoop door een condensatieketel op aardgas. Daar is dus voorlopig geen investering nodig. Ik raad hen aan om de woning de komende jaren verder optimaal te isoleren. Wanneer de ketel terug aan vervanging toe is, kijken ze best wat de resterende warmtevraag nog is. Daarop kunnen ze inspelen met een nieuw systeem van verwarmen, zoals een warmtepomp."

 

 Helder premieadvies op maat


Tijdens de bespreking van de renovatiemogelijkheden kwamen ook de bijhorende premies uitgebreid aan bod. Dit was voor Marlies en Jens een grote meerwaarde. Ze komen o.a. in aanmerking voor Mijn VerbouwPremie voor dakisolatie en -renovatie, nieuwe ramen en vloerisolatie.

“Informatie rond premies kan heel vaag zijn. Het is fijn als iemand dat op jouw maat uitlegt. We hadden zelf al wat onderzoek gedaan bij de gemeente en op het internet, maar daar botsten we op tegenstrijdigheden. Debby heeft het allemaal helder uitgelegd. Ze heeft duidelijk veel kennis van zaken."

- Marlies en Jens

"Mijn VerbouwBegeleiding is een heel goed initiatief. Je krijgt een duidelijk overzicht van de te nemen stappen op maat van jouw woning en situatie," besluiten ze.

 

Stappenplan Mijn VerbouwBegeleiding


 

1. HUISBEZOEK

Onze technisch adviseur komt bij je langs en brengt de huidige toestand van je woning in kaart. Deze onafhankelijke professional kijkt naar de schil van je woning (dak, muren, ramen en schrijnwerk), de verwarmingstechnieken en de mogelijkheden voor hernieuwbare energie.

2. ADVIESRAPPORT

Na het bezoek ontvang je een adviesrapport. Daarin ontdek je welke werken je best uitvoert om je woning energiezuinig te maken, en in welke volgorde je dit logischerwijs doet. Met aandacht voor je langetermijndoelen én voor wat al haalbaar is op korte termijn. Je komt in het rapport ook te weten voor welke premies en financiering je in aanmerking komt.

3. UITVOER WERKEN

Wil je bepaalde werken uitvoeren? De adviseur staat je gratis bij in het opvragen en vergelijken van offertes, de controle van facturen en het contact met aannemers.

4. PREMIES

Wil je premies aanvragen? Daarvoor kan je terecht bij het woonenergieloket van je gemeente of één van onze premieloketten.

5. LENING

Wil je financiering aanvragen? Via Mijn VerbouwLening kan je tot € 60.000 aanvragen. De rentevoet is 2,75% voor 2024. Je betaalt geen dossierkosten. Als uitvoerend partner van Energiehuis Limburg helpen we je daarenboven kosteloos bij de aanvraag.

Technisch adviseur Debby op huisbezoek voor Mijn VerbouwBegeleiding. © Alken

Heb je net als Marlies en Jens verbouwplannen en kan je wel wat extra advies gebruiken? Kijk of je in aanmerking komt voor Mijn VerbouwBegeleiding van Energiehuis Limburg.

Voor meer info:

info@energiehuislimburg.be

+32 89 32 95 30

www.energiehuislimburg.be

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be