Start! Meets VAKLab

CCI factory - 23 februari

Start! meets VAKLab

Wil je als vakman in de creatieve sector je producten op de markt brengen of je diensten aanbieden aan bedrijven? In deze zesdelige workshopreeks zetten we jou op weg. We focussen ons hiervoor op de haalbaarheid van je idee of product! Je krijgt deskundige begeleiding van onze Start! consulent, én van een Flanders DC coach die één van de workshops mee begeleidt. Aan het eind van het traject kan je genieten van een rondleiding in een ervaren studio waar een team van creatievelingen dagelijks opdrachten uitwerkt voor bedrijven. Nieuwsgiering?

Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt in het kader van het Interreg Central Europe project InduCCI (www.inducci.eu).

Workshopreeks

Workshop 1: Projectvoorstelling - 23/02 van 13 u. tot 17 u. 

We gaan samen met andere vakmensen jouw idee bekijken. Waar sta je? Wat heb je nodig? Waar ga je naartoe?

Workshops 2: Omgevingsanalyse - 02/03 van 13 u. tot 17 u.

We bekijken samen de omgevingsfactoren en analyseren die. Wie is je doelgroep? Welke markt bespeel je? Met welk product? Wie is je concurrent en wie is je mogelijke partner?

Workshop 3: Commercieel en organisatieplan - 09/03 van 13 u. tot 17 u.

Hoe zet je je product in de markt? Hoe weten de mensen en potentiële klanten jou te vinden? Hoe bepaal je een correcte prijs voor jouw product of dienst? Hoe organiseer je jouw werkzaamheden zodat ze doenbaar zijn, en ook rendabel? Welke stappen moet je nog concreet nemen om op te starten als zelfstandige?

Workshop 4: Financieel plan - 16/03 van 13 u. tot 17 u.

Als kers op de taart sturen we je naar huis met een geijkt financieel plan. Zaken waar je als vakman mee naar de bank kan stappen of andere partners mee warm kan maken.

Workshop 5: Marktbevraging - 23/03 van 15 u. tot 19 u.

Als je al deze stappen hebt doorlopen engageren wij ons om de juiste mensen bij ons te krijgen zodat je jouw idee kan toetsten aan de markt. We sluiten deze workshop af met een netwerkmoment.

Workshop 6: Inspiratiesessie door een doorwinterde vakman - Datum nog te bepalen

Een doorwinterde vakman geeft je een inkijk in zijn of haar onderneming. Hoe is hij opgestart? Wat waren de uitdagingen onderweg, en welke stappen heeft hij moeten nemen bij het opstarten als zelfstandige?

Kopie van Kopie van Zonder titel (6)

Praktisch?

Locatie: VAKLab, Bokrijklaan 1, Genk

Uur: 13.00u-17.00u

Voor wie?

  • Werkenden
  • Werkzoekenden
  • Vakmensen die opgestart zijn in bijberoep

Ben je reeds opgestart in hoofdberoep? Dan kan je het traject niet meer volgen.

Ben je 45+ en wil je starten als vakman in hoofdberoep? Dan kan je na het volgen van deze opleiding een transitiepremie ( https://www.vlaanderen.be/transitiepremie) aanvragen.

 

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be