The Box Antwerpen

Pop-upwinkels in The Box Antwerpen kennen groot succes

Met een bezettingsgraad van bijna 100% sinds de opening op 24 november 2022, is The Box in Antwerpen een succes. 19 ondernemingen testten hun winkelconcept uit in het instapklare handelspand in de Kloosterstraat. Eén van de ondernemers opent nu een eigen winkel.

 

Hoge bezettingsgraad 


23 ondernemers van 19 ondernemingen gebruikten het The Box handelspand om hun winkelconcept uit te testen. Dit telkens in een periode van 1 week tot 3 maanden. De bezettingsgraad van het pand is sinds de opening dan ook zo goed als 100% . Sommige ondernemers besloten na een week uittesten om extra periodes bij te boeken.

 

Van interieur tot juwelen 


The Box trekt uiteenlopende ondernemers met verschillende concepten aan. 11 van de 23 ondernemers komen van buiten de provincie Antwerpen. 31% van hen opende een winkel voor mode, 22% voor interieur en decoratie en 12% voor accessoires en juwelen.

Collab Plants & Stuff x Atelier Tak
Collab Plants & Stuff x Atelier Tak

Succesvolle doorstart en samenwerking 


Ondernemer Lien Van Berkel van Glint Fashion besloot na een succesvolle week in The Box om van haar bijberoep haar hoofdberoep te maken. In september opent ze haar eigen winkel.

 

Lien maakte gebruik van de coaching 'winkelinrichting en kostenbeheer' die stad Antwerpen aanbiedt voor ondernemers in detailhandel en horeca. Ook de zussen Véronique en Inne Meeusen van Gabian volgden een coachingtraject van de stad.

Drie andere ondernemers leerden elkaar kennen via een netwerkavond. Ze besloten om samen in The Box te trekken.

© Stad Antwerpen

Collab Guave x El Residu in The Box Antwerpen
Collab Guave x El Residu in The Box Antwerpen

The Box Vlaanderen biedt in 7 Vlaamse steden plug & play handelspanden aan. (Startende) ondernemers kunnen er hun winkel- of horecaconcept testen.

In Antwerpen opende in november 2022 een instapklaar pand in de Kloosterstraat. The Box Antwerpen is een concept van Stebo in samenwerking met Stad Antwerpen.

Voor meer info:

Esther Vandebroek, projectcoördinator The Box Vlaanderen

esther.vandebroek@stebo.be
+32 488 81 69 55

www.stebo.be/the-box-vlaanderen

www.theboxvlaanderen.be

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be