Zevende telg The Box Vlaanderen

Opening The Box Oostende

The Box Oostende versterkt sinds 13 september The Box Vlaanderen. De zevende vestiging van The Box ligt op de Alfons Pieterslaan in de Oostendse Belle Epoquewijk. 

Het allereerste plug & play handelspand voor startende en creatieve ondernemers opende 8 jaar geleden de deuren in de Vennestraat te Genk. In 2017 sloegen bezieler Stebo vzw en Stad Gent de handen in elkaar. Samen openden ze in de Dampoortstraat The Box Gent. Al snel volgden Brugge, Turnhout en Hasselt. The Box Vlaanderen – een keten van plug & play handelspanden – was een feit.

De afgelopen jaren testten meer dan 300 startende en creatieve ondernemers hun idee uit in één of meerdere handelspanden van The Box. Zo gaven ze zuurstof aan de handelskern, waarin ze zich situeerden.

Officiële opening The Box Oostende

Meer info:

Esther Vandebroek

esther.vandebroek@stebo.be

+32 488 816 955

Testplatform voor startende ondernemers

Corona versnelde de groei van de e-commerce. Volgens het jaarlijkse digimeterrapport van IMEC omarmde 2 op de 3 Vlamingen in de coronaperiode het online shoppen. 65 procent koopt minstens maandelijks iets online en dit ten nadele van de fysieke winkel in de handelskern.

In de relance na de economisch uitdagende coronaperiode snakken leeglopende handelskernen naar zuurstof. Lokale beleidsmakers zoeken concepten om handelskernen te versterken en de leegstand terug te dringen.

Voor heel wat ondernemers is het een te grote stap om in deze onzekere tijd een nieuwe zaak op te starten. The Box Vlaanderen biedt hen de kans om de haalbaarheid van hun ondernemersdroom eerst af te toetsen aan de nieuwe economische realiteit.

The Box biedt een totaalconcept: een winkelpand waar de voorzieningen, verzekeringen en vergunningen al in orde zijn. Een diverse set (modulaire) meubels laat toe de winkel vlot en naar eigen stijl in te richten. In een mum van tijd tovert elke ondernemer deze ‘doos’ om tot zijn/haar gepersonaliseerd retail-, horeca- of hybride concept. Ondernemers kunnen hun concept tonen op weekend-, week- en maandbasis, met een maximumbezetting van 3 maanden. Dit zonder zware financiële investering en zonder gebonden te zijn aan een langdurige handelsovereenkomst. The Box vergroot het bereik van ondernemers en versterkt hun communicatie via een netwerk van professionele partners.

De community van meer dan 350 The Box-ondernemers vindt elkaar op een gesloten Facebookpagina, maar ook op fysieke netwerkevents. Gezamenlijke initiatieven groeien en verschillende ondernemers trekken als een karavaan doorheen de keten van Vlaamse The Box-vestigingen.

Jaarlijks maken meer dan 70 ondernemers gebruik van één van de zeven vestigingen van The Box. 10 tot 15 ondernemers vestigen zich na een try-out definitief in één van The Box-steden.

Heel wat e-commerce ondernemers gebruiken The Box om een paar keer per jaar het fysieke contact met de klant op te zoeken. Zo haalt The Box de e-commerce ook weer terug naar de handelskern.

Stebo vzw

Windekestraat 1, 3600 Genk

089 32 95 30

Stebo vzw
Windekestraat 1, 3600 Genk

Tel: 089 32 95 30
info@stebo.be